MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
VAN’DAN
Havacılık Haberleri
9 Temmuz 2019 Salı 08:38

VAN’DAN "DAHA FAZLA UÇUŞ" TALEBİ

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, THY’ye alınacak uçaklardan 5’inin Van seferleri için ayrılmasını istedi

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, Van'da uçak bilet fiyatlarının yüksek olmasının önüne geçilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak, Türk Hava Yollarına Boeing tipi alınacak 100 uçaktan en az 5'inin Van seferleri için ayrılmasını istedi.

Berge "Van-İstanbul, Van-Ankara uçuş fiyatları 600-800 TL'yi buluyor. Oysa İstanbul-Gürcistan 882 TL iken, İzmir- Amsterdam seferine ise 700 liraya bilet kesilebiliyor. Otobüs fiyatları ise 250 TL'ye yükseldi" dedi.

Van'ın bölge illerinin merkezi konumunda olduğunu belirten Berge açıklamasında, günlük 20-25 olan sefer sayısının 12'ye düşürülmesine rağmen yolcu kapasitesinde artış yaşandığına dikkat çekerek, "Doluluk oranının yüzde 70-80'lerde olduğu Van'dan İstanbul'a veya Ankara'ya, neredeyse 10 güne kadar yer bulunamıyor. Van'a 190 kişilik bir uçak gönderileceğine 220 kişilik uçaklar gönderilmelidir. Tadilat nedeniyle hem THY hem de özel havayolu şirketleri sefer sayılarını azalttı. Tadilat bitmesine rağmen eski sefer sayısına geri dönülmedi. Örneğin Bodrum-İstanbul için 20 sefer düzenleniyor, oysa tüm seferler doldurulamıyor. Bazı seferler Van'a kaydırılabilir. Van Gölü'ne paralel pist de yapılmalıdır" ifadesini kullandı.

Mehmet Salih Akkuş - İHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule