MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UZAYDAN GELEN RADYO SİNYALLERİ
Dünyadan
10 Ocak 2019 Perşembe 08:54

UZAYDAN GELEN RADYO SİNYALLERİ

British Columbia Üniversitesi’nden bilim insanları, 1,5 milyar ışık yılı ötesinden gelen 13 hızlı radyo dalgası patlaması tespit ettiklerini açıkladı. Sinyaller, Dünya dışı yaşamın göstergesi mi?

Galaksinin 1,5 milyar ışık yılı ötesinden gelen radyo sinyalleri tespit edildi. Astronomlar, bu kadar büyük bir enerjinin, çok gelişmiş bir uzaylı teknolojisinin işaretçisi olabileceğini söylediler.

Kanada’da yer alan British Columbia Üniversitesi’nden bilim insanları, CHIME (Kanada Hidrojen Yoğunluğu Haritalama Deneyi) isimli interferometrik radyo teleskobu ile galaksinin 1,5 milyar ışık yılı ötesinden gelen 13 hızlı radyo dalgası patlaması tespit ettiklerini açıkladı.

British Columbia Üniversitesi’nde araştırmacı olan Ingrid Stairs'e göre şu ana kadar keşfedilen 6O hızlı radyo dalgası patlamalarından yalnızca birinin 6 kez tekrarladığını ve tekrarlı sinyalin aynı yerden gelebileceğini bilindiğini vurguladı.

Dünya dışı yaşamın kanıtı olabilir mi?

Bir kısım bilim insanı radyo sinyallerinin dünya dışı yaşamın bir kanıtı olarak gösterilebileceğini iddia ederken, bazı bilim insanları da yoğun bir süpernova yıldızının kalıntısından gelen dalgalar olabileceğini belirtiyor. Öte yandan bazı astronomlar bu olağan dışı düşük frekanslı radyo dalgalarının, iletişim amacından ziyade dev bir uzay gemisine itiş gücü veren bir kaynaktan çıkan enerjinin sonucu meydana gelmiş olabileceğini düşünüyorlar.

Astronomlar, geçtiğimiz günlerde Dünya'ya ulaşan ve daha önce sadece bir defa benzerini gördükleri gizemli radyo sinyalleri hakkında oldukça heyecanlandılar. Galaksimizin çok ötesinden geldiği tahmin edilen radyo sinyalleri için farklı teoriler ileri sürüldü.

 Bu mesafe, bulunduğumuz galaksi olan Samanyolu Galaksi'sinden çok daha uzaklarda bir yerlere tekabül ediyor. Daha önce sadece bir defa buna benzer bir radyo sinyali aldıklarını açıklayan astronomlar, bu kadar büyük bir enerjinin, çok gelişmiş bir uzaylı teknolojisinin işaretçisi olabileceğini söylediler.

Harvard Üniversitesi'nde çalışmalarını yürüten astrofizikçiler, bu tarz radyo dalgalarının kaynağını keşfetmenin şu an için imkansıza yakın olduğunu söylüyorlar. Teknolojik alt yapı olarak belki çok daha fazla bilginin elde edilmesinin mümkün olabileceğini notlarına ekleyen araştırma grubu, sinyallerin hızlı bir şekilde kaybolması ve benzerlerinin olmamaları nedeni ile detaylı inceleme yapamadıklarını belirtiyor. Bilim dünyasında heyecan yaratan gizemli radyo sinyalleri, bir süre daha gizemini korumaya devam edecek gibi gözüküyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 TT
 11 Ocak 2019 Cuma 07:46
Güzel haber, yaşarken yetişiriz inşallah. Bir döneme tanıklık etmek güzel.
 Süpernova
 10 Ocak 2019 Perşembe 22:49
Amerika’nın Uzay kuvvet komutanlığı kurmasının sebebi buymuş demekki
 Zaman gelecek
 10 Ocak 2019 Perşembe 13:41
Zaman gelecek bizim dünya bir olacak... Ne devlet ne de ülke kalacak... bizden daha geri hemde bizden cok daha ileri olanlari kesfeteceyiz. veya onlar bizi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule