MENÜ
İstanbul 10/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UZAY YOLUNDA İLK TURİSTLER
Dünyadan
16 Eylül 2021 Perşembe 06:29

UZAY YOLUNDA İLK TURİSTLER

SpaceX'in gerçekleştirdiği tarihi uzay yolculuğu başladı. Dünya tarihinde bir ilk olan uzay yolculuğunun mürettebatı 4 sivilden oluşuyor

Cape Canaveral, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde bir ilk daha gerçekleşti. Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk’ın SpaceX şirketi Falcon 9 roketinde Crew Dragon kapsülüyle 4 turisti uzaya fırlattı. Olay, hiçbiri astronot olmayan 4 kişinin turistik amaçlı uzay yolculuğu olarak tarihe geçti.

NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde gerçekleşen fırlatmanın ardından yörünge hızlarına ulaştıktan sonra (saatte 17 bin milden fazla) roketten ayrılan dört yolcuyu taşıyan kapsül, hedeflenen yörüngeye doğru manevra yapmaya başladı.

Uzaya giden kafilede kimler var?

Jared Isaacman dışındaki talihli macera sever yolcuların isimleri kamuoyu tarafından çok fazla tanınmıyor.

Pediatri kanseri geçirmesine rağmen bu hastalığı yenen 29 yaşındaki Hayley Arceneaux isimli genç kadın, bu gezide protezle uzaya giden ilk yolcu olma unvanına sahip olacak. Jared Isaacman’ın büyük mali destek sağladığı Memphis kentindeki St Jude hastanesinde çalışan bu genç kadın, yolculukta “umut” yazan koltuğa oturdu.

Dragon kapsülünde “cömertlik” yazan koltuğa ise daha önce ABD Hava Kuvvetleri’nde görevli şu anda uzay sanayinde çalışan 42 yaşındaki Chris Sembroski oturdu.

Son yolcu ise koltuğunun arkasında “refah” yazan 51 yaşındaki yer bilimleri profesörü Sian Proctor olacak. Uzaya gidecek dördüncü Afrika kökenli Amerikalı bu yolcu, 2009 yılında NASA için astronot olmak istemiş ancak bu şansı son anda kaybetmişti.

Yolcular önümüzdeki üç gün boyunca saatte 17 bin 500 milden fazla yol katedecek, Dünya'nın panoramik manzarasını seyredecekler.

Uzaydaki üç gün boyunca, yolcuların hepsi kapsülün tepesine yakın bir yerde bulunan tuvaleti paylaşacak. Duş alınamayacak ve mürettebat fırlatma sırasında binecekleri aynı koltuklarda uyumak zorunda kalacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule