MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UZAY KOMUTANLIĞI-NASA İŞBİRLİĞİ
Dünyadan
24 Eylül 2020 Perşembe 09:55

UZAY KOMUTANLIĞI-NASA İŞBİRLİĞİ

ABD Uzay Komutanlığı, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ile işbirliği yapacağını resmen duyurdu

ABD'de silahlı kuvvetlerin altıncı kolu olarak kurulan Uzay Komutanlığı, ülke dışındaki ilk birliğini Katar’da konuşlandırırken, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ile işbirliği yapacağını resmen duyurdu.

Katar'daki  El Udeid Hava Üssü'nde 20 Amerikan askeri yemin ederek uzay komutanlığına katıldı. İlk ülke dışı konuşlandırılmanın bir ortadoğu ülkesine yapılması dikkat çekti. Ancak tarihçiler 1991'de ortadoğunun aslında ilk uzay savaşına sahne olduğuna dikkat çekiyor. Amerikan ordusu, 1991'deki körfez savaşında ilk kez küresel konumlandırma sistemi teknolojisinden yararlanmıştı. 

Uzay gücü, kamuflaj üniforması kullanması ve rütbe işaretleriyle tartışma konusu haline de gelmiş durumda. Uzay kuvvetlerinin rütbe işaretlerinin bilimkurgu dizisi ‘Uzay Yolu’ logosuna benzemesi sosyal medyada alay konusu oldu. Uzay komutanlığı ise, yeni üniforma tasarımına verilecek paradan tasarruf etmek için kamuflaj kıyafeti kullandıklarını duyurdu.  

Silahlı kuvvetlerin altıncı kolu olarak kurulan uzay komutanlığı, ABD'nin uzayda istihbarat ve iletişim için kullandığı yüzlerce uydunun korunmasından sorumlu olacak. Ticari ve askeri uyduların, Çin ve Rusya tarafından hedef alınmasından endişe ediliyor.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule