MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UZAY İSTASYONU'NA ULAŞTILAR
Dünyadan
16 Mart 2019 Cumartesi 00:24

UZAY İSTASYONU'NA ULAŞTILAR

Soyuz MS 12 uzay aracı ve içindeki 3 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı

NASA'dan Nick Hague ile Christina Koch ve Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) Alexey Ovchinin Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 59'uncu mürettbatı olarak Soyuz MS-12 kapsülüyle istasyona ulaştı.

ISS'de bulunan 3 kişilik mürettebat; Anne McClain, Oleg Kononenko ve David Saint-Jacques ile birlikte ISS'deki astronot sayısı 6'ya yükseldi.

Perşembe akşamı 22:14'te (TSİ) fırlatılan Soyuz FG roketi MS-12 uzay kapsülünü atmosfer dışına başarıyla taşıdı. Ardından kapsül yaklaşık 5 saatlik yolculuğunun ardından 03:14'te (TSİ) Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı.

Mürettebat üyeleri altı aydan fazla bir süre istasyonda kalacaklar. Bu süre içerisinde biyoloji, yer bilimleri, fiziksel bilimler ve teknoloji geliştirme gibi alanlarda 250 civarında bilim araştırması yapacaklar. Bu deneylerin 75'i yeni ve uzayda hiç yapılmamış deneyler olacak.

McClain, Saint-Jacques ve Kononenko'nun Haziran ayına kadar istasyonda kalması planlanırken, Hague, Koch ve Ovchinin bu sonbaharın başlarında Dünya'ya geri dönecek.

Star

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule