MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ULUSLARARASI UÇUŞLARI ASKIYA ALINIYOR
Dünyadan
19 Mart 2020 Perşembe 09:18

ULUSLARARASI UÇUŞLARI ASKIYA ALINIYOR

Qantas ve Jetstar uluslararası uçuşları askıya alıyor ve 150'den fazla uçağı yere indiriyor

Qantas ve Jetstar, Avustralya hükümetinin en son seyahat tavsiyelerinin ardından uluslararası uçuşları Mart ayı sonundan itibaren askıya alacak. Her iki şirketin de iç hat uçuşlarını yüzde 60 oranında azaltacağı ve çalışanlarının üçte ikisini izne çıkaracağı duyuruldu.

Qantas ve Jetstar, düzenli olarak planlanan uluslararası uçuşlara yurttaşlarının ülkelerine geri dönüşünü sağlamak için Mart ayı sonuna kadar devam edecek ve daha sonra en az 2020 Mayıs sonuna kadar askıya alacak.

Qantas'ın A380, B747 ve B787-9 tipi uçakları, Jetstar’ın ise B787-8'lerinden oluşan toplamda 150’den fazla uçak yere indirilecek. Bunun için park sorununu çözmek amacıyla havaalanları ve hükümet yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Qantas ve Jetstar, 30.000 çalışanının çoğunluğunu Mayıs ayının sonuna kadar izne çıkaracak.

Daha önce maaşlarında yüzde 30 indirime gidileceği duyurulan yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticilerin tıpkı Yönetin Kurulu Başkanı ve CEO’nun yaptığı gibi maaş almadan çalışacakları açıklandı. Bu arada yöneticilere verilen primler de iptal edildi.

Qantas Group CEO'su Alan Joyce gelişmelerle ilgili şöyle konuştu:

“Coronavirüsle mücadele süreci, seyahat talebinde daha önce hiç görmediğimiz biçimde büyük bir düşüşe yol açtı. Bunun tüm havayolları üzerinde yıkıcı bir etkisi var. Şu anda güçlü bir finansal pozisyondayız, ancak giderlerimiz yılda 4 milyar dolardan fazla. Karşılaştığımız büyük gelir düşüşüyle, ulusal taşıyıcının geleceğini garanti etmek için zor kararlar almak zorundayız. Gerçek şu ki, 150 uçağımız yerde olacak ve maalesef istihdam sorunumuz büyük. Bu kriz geçtiğinde ihtiyaç duyacağımız yüksek vasıflı çalışanları kaybetmek yerine, en azından Mayıs ayının sonuna kadar 30 bin çalışanımızın üçte ikisini korumaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızın çoğu bu süre zarfında çeşitli ücretli izin kullanacak ve bir dizi destek seçeneğimiz olacak.”

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule