MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇMAYI BİLGİSAYAR OYUNUNDAN ÖĞRENMİŞ
Dünyadan
13 Ağustos 2018 Pazartesi 17:27

UÇMAYI BİLGİSAYAR OYUNUNDAN ÖĞRENMİŞ

Richard Russell'ın, Alaska Havayollarına bağlı Horizon Havayolu şirketine ait Bombardier Q400 tipi yolcu uçağını, bilgisayarda oynadığı uçuş simülatörü oyunu aracılığıyla uçurmayı başardığı belirlendi

ABD'NİN Seattle kentindeki Tacoma Havalimanı'ndan çaldığı boş yolcu uçağını, Puget Boğazı'ndaki küçük bir adaya düşüren yer hizmetleri görevlisi Richard Russell'ın kule görevlileri ile yaptığı telsiz konuşmalarının kayıtları kamuoyuyla paylaşıldı.

Eylemiyle ailesini ve iş arkadaşlarını şoke eden 29 yaşındaki Russell'ın, Alaska Havayollarına bağlı Horizon Havayolu şirketine ait Bombardier Q400 tipi yolcu uçağını, bilgisayarda oynadığı uçuş simülatörü oyunu aracılığıyla uçurmayı başardığı belirlendi. Yaklaşık 1 saat boyunca uçtuktan sonra 76 yolcu kapasiteli yolcu uçağını Ketron Adası'na düşüren Russell, kule ile yaptığı konuşmalarda, eylemi için ömür boyu hapis cezası almayı beklediğini söylüyor. Uçağı uçurmak için dışarıdan yardıma ihtiyaç duymadığını, zira daha önce bazı video oyunları oynadığını belirten Russell, bir ara telsizdeki pilota, "Hey pilot çocuk, sence bu şey ters takla atabilir mi, ne dersin?" diye soruyor, ardından da uçağa takla attırıyor. Uçağı nasıl indireceğini bilmediğini vurgulayan genç adam, daha sonra "Zaten gerçekten indirmeyi planlamamıştım" diyor.

Bu arada Russell'ın son Youtube yayınında yaptığı işi ve hayatını anlattığı video da medyaya yansıdı. Kule ile yaptığı konuşmanın sonunda, "Bana değer veren çok sayıda insan var, bu yaptığım onları hayal kırıklığına uğratacak" diyen Russell'ın kendi halinde ve sevilen bir havaalanı çalışanı olduğu belirtiliyor. Ailesinden yapılan açıklamada da Russell'ın 'sıcakkanlı, sevecen bir insan olduğu' ve ses kaydında da vurguladığı gibi kimseye zarar vermeye çalışmadığı kaydedildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule