MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAN TAKSİLER GERÇEK OLUYOR
Dünyadan
25 Haziran 2018 Pazartesi 12:48

UÇAN TAKSİLER GERÇEK OLUYOR

Uçan taksiler yıllar boyunca bilim-kurgu filmlerinde işlenen en popüler temalardan biri oldu. Şimdi bu hayal, otomobil üreticisi Audi ile uçak üreticisi Airbus'ın da yardımıyla Almanya'da gerçek oluyor

Audi ve Airbus şirketlerinin temsilcileri, Almanya Ulaştırma Bakam Andreas Scheuer, Dijitalden Sorumlu Devlet Bakam Dorothee Bar ve Ingolstadt Belediye Başkam Christian Lösel, kentte uçan taksilerin geliştirilmesini öngören bir bildirgeyi imzaladı.

Uçan vasıtalar insanlığın en büyük hayallerinden gerçeğe dönüşerek 20. yüzyıldan beri hayatımızda ancak havacılık teknolojisi halen herkes için erişilebilir ve özellikle şehir içlerindeki yoğun trafiği aşacak, çözüm getirecek hale gelemedi. Bunun için harekete geçen otomotiv ve havacılık sanayinin en önemli iki firması Audi ve Airbus, uçan taksi, uçan otomobil hayalini gerçeğe dönüştürmek için yüksek Ar&Ge maliyetli projeler için işbirliği yapıyor.

2018 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Audi ve Airbus ortak projesinin ilk konsepti olarak sergilenen ItalDesign tasarımlı Pop.Up Next, sergi alanlarından açık havaya çıkıyor. Alman Ulaştırma Bakanlığı'ndan gerekli izinleri alan Audi, Airbus mühendislerini evine, Ingolstadt'a davet edecek.

"Uçan taksiler artık geleceğin teknolojisinden ziyade günümüzün gerçekliği ve ihtiyacı haline dönüşmüş durumda. Mobilitenin yeni bir boyutuna geçiyoruz." diyen Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, "Bu alanda uzun süredir araştırma ve geliştirme faaliyeti yürüten girişimler için büyük fırsatlar gelişiyor" ifadesiyle Almanya'nın yüksek teknolojili ulaşım çözümlerinde havacılık alanında da öncülük edeceğini vurguluyor.

Uçan araç teknolojileri için ortak girişim yapan firmalar yalnızca Audi ve Airbus ile sınırlı değil; Intel ve Daimler de yolcuları şehrin yoğun trafikli bölgelerinden alıp kısa mesafelere taşıyacak büyük drone'lar üzerinde çalışıyor. Çin'in küresel çapta bir dev haline gelen otomotiv grubu Geely de benzer şekilde girişimlerini şimdiden yaparak, Terrafugia isimli ABD'li start-up'a yatırım yapmıştı.

Meriç Türkbıkmaz-hurriyetoto.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule