MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAKTA 'İLK SEFER' COŞKUSU
Havacılık Haberleri
14 Mayıs 2022 Cumartesi 19:50

UÇAKTA 'İLK SEFER' COŞKUSU

Türk Hava Yolları, Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışıyla beraber Rize-Artvin uçuşlarına başladı. THY'nin TK2538 sefer sayılı uçağında bulunan yolcular ilk sefer coşkusunu yaşadı

Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen ve Türkiye’de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’na uçuşlara başladı.

2017 yılında projelendirilerek yapımına başlanan ve beş yıllık bir süre zarfında tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı, modern pist yapısı ve teknolojik donanıma sahip terminal binasıyla Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu olarak inşa edildi. Deniz dolgusu havalimanı olması yönüyle dünyada beşinci olma özelliğine sahip ve içerisinde çay müzesi bulunan havalimanına Türk Hava Yolları, ilk kez TK2538 uçuş koduyla havalanan Airbus A330 tipi ‘’Rize-Artvin’’  isimli uçağıyla teker koydu.

14 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla İstanbul Havalimanı ve Rize-Artvin Havalimanı arasında karşılıklı gerçekleşecek uçuşlar haftanın 7 günü düzenlenecek olup; seferler, İstanbul Havalimanı’ndan saat 12.00’de, Rize-Artvin Havalimanı’ndan ise saat 15.05’te yapılacak.

Uçuşların başlamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Türk Hava Yolları olarak bugün, ülkemizin küresel havacılık endüstrisindeki yükselişine bir katkı daha sağlıyoruz. Dünyanın kapılarını Anadolu’ya açma ve havayolunu halkın yolu yapma çalışmalarımızın neticesiyle Rize-Artvin Havalimanı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Rize ve Artvin’in doğal güzellikleriyle dünyanın bu güzelliklere olan ilgisini buluşturmayı hedefleyen uçuşlarımız ile bölgenin ekonomik ve kültürel kalkınmasına ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Yeni havalimanının ülkemize hayırlı olmasını diliyor, ülkemizin havacılık sektöründeki yükselişine liderlik yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese bu yatırım için teşekkür ediyorum" dedi.

AnadoluJet Haftanın Yedi Günü Uçuş Düzenleyecek

Türk Hava Yolları’nın prestijli markası AnadoluJet de Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanları’ndan Rize-Artvin Havalimanı’na haftanın 7 günü sefer düzenleyecek. Uçuşlar, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan saat 14.30’da, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ise 16.35’te yapılacak olup; Rize-Artvin Havalimanı’ndan saat 18.40’ta gerçekleştirilecek. *

Türk Hava Yolları ve uçuş tarifesi ile ilgili ayrıntılı bilgilere www.turkishairlines.com üzerinden, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden veya satış ofislerinden ulaşılabilir.

* Sefer saatleri aylara göre değişkenlik gösterdiği için uçuşların başlayacağı tarihteki saatler baz alınmıştır. (Detaylı bilgi için internet sitesi ziyaret edilebilir.)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SÜVARİ
 18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:21
Kaç günlük haber oldu, artık kaldırsanız ya...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule