MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAK BİLETİNE ''YEŞİL VERGİ''
Dünyadan
9 Temmuz 2019 Salı 16:40

UÇAK BİLETİNE ''YEŞİL VERGİ''

Fransa, uçak biletlerinden ‘yeşil vergi’ alınacağını açıkladı

Daha çevreci bir ulaşımı hedefleyen Fransa, uçak biletlerinden ‘yeşil vergi’ alınacağını açıkladı. Önümüzdeki yıl başlayacak uygulamayla 180 milyon euro gelir elde edilmesi bekleniyor.

Fransa Ulaştırma Bakanı Elisabeth Borne, çevreyi daha az kirletecek bir ulaşım altyapısı oluşturmak adına ülkeden yapılacak her uçak için alınan bilete ‘eko-vergi’ getireceklerini duyurdu. Borne, “Fransa’dan yapılacak tüm uçuşlar için eko-vergi uygulamasını hayata geçirmeye karar verdik” dedi.

Derecelendirilen uygulamaya göre Fransa ve başka bir Avrupa Birliği ülkesine alınan ekonomi sınıfı biletler için 1.5 euro, birinci sınıf için 9 euro vergi alınacak. AB dışına yapılacak uçuşlarda birinci sınıf biletlerden alınan vergi 18 euroyu bulacak. Transit uçuşlardan ise vergi alınmayacak.

Gelecek yıl başlayacak uygulama sayesinde 180 milyon euro gelir elde edilmesi bekleniyor.

Bakan Borne’un bu açıklamasından sonra ise Fransız ulusal hava yolu şirketi Air France'ın hisseleri yüzde 4.5 ve Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın hisseleri de yüzde 2.5 değer kaybetti.

İsveç de geçen yıl benzer şekilde hava taşımacılığının neden olduğu karbon salınımını gerekçe göstererek her bilete 40 euroya kadar vergi getirmişti.

Sputnik

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule