MENÜ
İstanbul 18/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UBER AIR'DE BİR TÜRK GENCİ
Havacılık Haberleri
14 Haziran 2019 Cuma 08:56

UBER AIR'DE BİR TÜRK GENCİ

The Aviary Project firmasında üstlendiği görevle Uber Hava Taksi projesindeki tek Türk genci Pamir Sevinçel, merakla beklenen hava taksiler için canla başla çalışıyor

UBER Hava Taksiler, 2020 yılında ABD’de hizmet vermeye başlayacak. Bell, Nexus ve HeVTOL işbirliğiyle üretilen VTOL elektrikli hava taksilerin, kullanacağı altyapı, iniş-kalkış yapılacak otel ve havalimanlarındaki özel limanların inşasını ise UBER Signature Flight Support gerçekleştirecek. Uber'e skyport altyapısını sağlamak için FAA ve NASA da işbirliği yaparak katkı sunuyor.

Bu dev projenin altyapısında hava taksilerin rotalarını oluşturan The Aviary Project firması bulunuyor. İşte bu firmada görev alan bir Türk genci Pamir Sevinçel de, insanların merakla beklediği hava taksilerin faaliyeti için var gücüyle çaba harcıyor.

Pamir Sevinçel, Georgia Tech Aerospace Engineering mezunu ve havacı bir aileden geliyor; 2009 yılında 37 günde tek motorlu uçak ile dünya turu atan ilk Türk pilotu Tufan Sevinçel'in oğlu.

Elektrikli VTOL Hava Taksi, dikey kalkış ve iniş yapabiliyor, dolu aküsü ile bir pilot ve 4 yolcuyu 60 mil taşıma kapasitesine sahip. Uber ilk etapta bu taksilerle havalimanlarında VIP havacılık terminalleriyle, şehir merkezlerindeki lüks otellerin çatısındaki heliportlardan hizmet verecek. Proje, dünya genelinde 200'den fazla havaalanıyla bağlantılı olarak yürütülecek.

 

Projeyle ilgili olarak Washington DC’de yapılan konferansta Uber kendi skyport’larını inşa etme planlarını ortaya koyarken, Skyport altyapısını kolaylaştıracak Signature Flight Support ile bir ortaklık yaptığını duyurdu. Firma, New York'ta başlayacak olan Manhattan ve JFK havalimanı arasındaki helikopter uçuşlarıyla Uber Copter için de hizmet verecek.

UberAir Ticari Sorumlusu Shawn Hall, insanları helikopter pistlerinden JFK'e taşıyabilecek projenin sonuna yaklaştıklarını açıkladı. Uber Air, 2023 yılında Los Angeles, Dallas-Fort Worth ve Melbourne şehirlerinde kurulduğunda, her şehirde beş ila yedi hava limanına aynı anda hizmet edilebilecek. Ancak Uber Hava Taksi kullanmak, talep üzerine ortaya çıkan ve tam olarak bulunduğunuz yere gelen bir araba sipariş etmek gibi olmayacak… Uçuşlar, aracın büyüklüğü nedeniyle özel portlar yapılmasını gerektirecek. Bu da ciddi güvenlik ve gürültü sorunları yaratabilir.

Bu projede yer alan tek Türk olan Pamir Sevinçel’e Airkule ailesi olarak başarılar diliyoruz. Gurur kaynağımız gençlerimizin yolu açık olsun.

ŞEREF SEZGİN-Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 WW
 16 Haziran 2019 Pazar 13:58
Etkileyici kariyer planlaması.
 Nusret
 16 Haziran 2019 Pazar 07:30
Pamir kardeşimize başarılar dilerim... Tebrikler.
 Bünyamin Atik
 15 Haziran 2019 Cumartesi 21:15
Pamir bizim gurur kaynağımız oldun. Sevgili Tufan hocam ve eşi çok güzel evlat yetiştirmiş. Başarılarının devamını dikerim.
 Josef E.
 15 Haziran 2019 Cumartesi 14:31
Bu gençlerin elinden tutacak ülkemizde girişimciler yokmudur. Değerlerimizi yitirmiyelim. Pamir beye başarılar. Gurur duyarım.
 Özlem
 14 Haziran 2019 Cuma 18:37
Harikasınız gençler, bizi gururlandırdınız...
 Hüseyin Pilot
 14 Haziran 2019 Cuma 17:36
Gurur duydum, umarım ülkemiz bu gençlerin yabancı projelerde çalışması yerine Türkiye’ye faydalı olması için gerekli önlemleri alır. Binlerce değerimiz zeki gencimizi kazanmalıyız.
 Coşkun Ediz unan
 14 Haziran 2019 Cuma 15:20
Tebrikler Pamirciğim seninle gurur duyuyoruz. Başarılı ve sağlıklı günler dileriz. Öperiz.
 Anto
 14 Haziran 2019 Cuma 13:45
Gençlerimizi alkışlıyorum. Teşekkürler Başarılar dilerim.
 Türkiyede ihtimal varmı Pamir bey
 14 Haziran 2019 Cuma 13:12
Türkiye’de böyle bir ihtimal var mı pamir bey taksiciler artık hava araçlarına da savaş açabilirler gerçi adamlar 200 havalimanı için bu projeyi düşünüyorlar bir bildikleri vardır
 Pars
 14 Haziran 2019 Cuma 12:43
Tebrikler kardeşimize.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule