MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TUSAŞ’TAN AZERBAYCAN’DA İKİ İMZA
Dünyadan
25 Eylül 2018 Salı 10:29

TUSAŞ’TAN AZERBAYCAN’DA İKİ İMZA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Bakü’de iki iş birliği anlaşması imzaladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, 25-27 Eylül 2018 tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı’na (ADEX 2018) katıldı. Bakü’de düzenlenen fuarda İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA, Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri T129 ATAK, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, Milli Muharip Uçak (MMU) ve T625 Genel Maksat Helikopteri ve Uydu sistemlerinin maketleri sergilendi. TUSAŞ, üçüncü kez katılım göstereceği fuarda Türki Cumhuriyetlere özgün ürün ve kabiliyetlerini anlatarak küresel pazardaki yükselişini devam ettirmeyi hedefliyor. TUSAŞ’ın TEKNOFEST’te ilgi duyulan ve ürünlerin birebir deneyimlenmesini sağlayan sanal gerçeklik uygulaması da ilk defa uluslararası fuarda sergilenmiş oldu.

AZERBAYCAN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Azerbaycan Cumhuriyeti’nin önemli Üniversiteleri arasında yer alan Azerbaycan Teknik Üniversitesi (AzTÜ)  ile iş birliği imzaladı. İş birliği, AzTÜ’de bulunan akademik programlar ile savunma ve havacılık alanında karşılıklı sürdürülebilir iş birliği faaliyetlerini tesis etmek, bilgi birikimleri paylaşarak AR-GE çalışmalarını hızlandırmak ve karşılıklı fikir alış-verişi gerçekleştirmeyi kapsayacak. Bunun yanında, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde bulunan akademik programlar ile savunma ve havacılık alanında karşılıklı sürdürülebilir iş birliği tesis etmek, birikimleri paylaşarak AR-GE çalışmalarını hızlandırmak ve karşılıklı fikir alış-verişi gerçekleştirmek için protokol düzenlendi.

İmzalanan anlaşma ile savunma ve havacılık konularında birlikte çalışmak, ortak AR-GE çalışmalarını hızlandırmak ve nitelikli insan gücü kaynağının oluşturulması hedeflendi. İş birliği kapsamında taraflar yapacakları ortak çalışmayla savunma havacılık alanında güç birliği yaparken, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki savunma ve havacılık alanında iş birliğinin gelişmesine katkıda bulunacak.

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ

Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında öncü şirketi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde 7.362 personel bulunmaktadır. 4 milyon metrekare alana kurulmuş olan TUSAŞ nezdinde 400 bin metre kare kapalı alan bulunmaktadır. TUSAŞ; Uçak, Helikopter, İHA, Uzay ve Yapısal kategorilerinde Türkiye’ye ve uluslararası şirketlere katkı sağlamaktadır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule