MENÜ
İstanbul 12/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TUSAŞ DESTEK OLACAK
Türkiye'den
3 Eylül 2021 Cuma 06:59

TUSAŞ DESTEK OLACAK

Yangın söndürme uçaklarının çürümeye terk edildiği iddialarını yalanlayan THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, "Tamiri için TUSAŞ ile çalışmamız var" dedi

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Aşcı, yangın söndürme uçaklarının çürümeye terk edildiği iddialarını yalanladı. "Tamiri için TUSAŞ ile çalışmamız var" dedi. Aşcı, 17 yangın söndürme helikopterinin de çeşitli illerde hazır olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, THK'de düzenlediği basın toplantısında, "Burası 96 yıllık bir çınar. Markalaşmak kolay bir şey değil. Havadan yangın söndürme, ambulans, uçak imalat hizmeti veriyoruz. Yeni imkanları bulabilirsek uçaklarımızı faaliyete getireceğiz" dedi.

THK'nin otel, iş hanı, ev, dükkan, tarla, zeytinlik gibi taşınmazlarının olduğunu ifade eden Aşcı, Kurumun toplam 108 hava aracının bulunduğunu belirtti.

Aşcı, göreve başladıklarında THK'nin 1 milyar 844 milyon liralık borcu olduğuna dikkati çekerek, "Üniversite kurulunca gelir elde edileceği zannediliyor. Ama elde edilen gelirin öğrencilere harcanması gerekiyor. Benim aklım almadı, rakamları görünce. Bir dernek, 2013'te bankadan 80 milyon dolar kredi çekiyor. Yüksek faiz oranları nedeniyle kredi öde öde bitmiyor" diye konuştu.

'Uçaklar çürümeye terk edilmedi'

Uçakları yeniden uçurabilmek için 4 milyon dolara ihtiyaç olduğunu anlatan Aşcı, yangın söndürme hizmetinde geçen yıl gibi bu yıl da yer aldıklarını ifade etti.

Aşcı, "THK uçakları çürümeye terk edildi" iddiasına ilişkin ise şunları söyledi:

"Bu iddia asılsızdır. Göreve başladığımızda 4 helikopter eksiğimiz vardı, Sağlık Bakanlığının uyarısı üzerine eksikliği giderdik. 35 milyon dolarlık teminatı kurtardık. Uçaklar çürümeye terk edilmedi. Şu anda ileri bakım yapıyoruz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule