MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TUSAŞ BİN MÜHENDİSE İŞ VERECEK
Havacılık Haberleri
15 Eylül 2018 Cumartesi 08:04

TUSAŞ BİN MÜHENDİSE İŞ VERECEK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) bünyesinde gelecek yıl bin mühendis istihdam edilecek

Yerli helikopter dahil olmak üzere, birçok önemli projeye imza atan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nden (TUSAŞ) mühendislere müjdeli haber…

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, gelecek yıl bin mühendis alacaklarını belirterek "Çok ihtiyacımız var. İşleri hazır. Buradaki projelerden geçtikten sonra dünyada aranan insan oluyorlar" dedi.

SAHA EXPO 2018'e katılan Kotil, TUSAŞ'taki projelerin sonunda uçak üretebilen 10 bin yetişmiş mühendisleri olacağına dikkat çekti. Kotil "Bence TUSAŞ'ın en önemli projesi ‘eleman yetiştirme’ projesidir. Yeni mezun mühendisin bir piyasa değeri oluyor. Bu kişi iyi bir eğitim alıp yetiştirilirse, uçak veya helikopter projesinde çalışıyorsa, bu değer katlanıyor. Mühendisleri seçerken not ortalaması 4 üzerinden 3 istiyoruz. Şu andaki projeler bittiğinde benim 3 bin mühendisim açığa çıkacak" diye konuştu.

Bünyelerinde olan yetenekli mühendisleri yurt dışına kaptırmadan yerli yolcu uçağı projesine yönlendireceklerini anlatan Kotil, "2027 yılında mühendis sayımız 10 bine, toplam şirket çalışanımız 20 bine ulaşacak. Şu an 7 bin 500 kişiyiz" bilgisini verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule