MENÜ
İstanbul 12/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRKİYE TEKRAR KARANTİNA LİSTESİNDE
Dünyadan
2 Ekim 2020 Cuma 06:26

TÜRKİYE TEKRAR KARANTİNA LİSTESİNDE

İngiltere, Türkiye ve Polonya'yı seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" listesine ekledi

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Türkiye ve Polonya’dan İngiltere’ye gelen yolcuların Cumartesi gününden itibaren 14 gün boyunca karantinaya alınacağını açıkladı.

Shapps, Polonya’daki koronavirüs verileri ve Türkiye’de koronavirüs vakalarının sayısının uluslararası kuruluşlar tarafından kullanılan tanımdan farklı bir şekilde aktarıldığını ve vakalardaki hızlı artışın yanı sıra artan pozitif hasta sayıları nedeniyle böyle bir karar alındığını açıkladı.

Shapps sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik."

Reuters’ta yer alan habere göre, karantina listesine eklenen ülkelerden 3 Ekim’den itibaren İngiltere’ye giden yolcuların kendilerini izole etmesi gerektiğini belirten Shapps, “İngiltere’ye karantina kurallarından muaf olmayan bir ülkeden gelirseniz kendi kendinizi karantinaya almanız gerekir. Bunu reddeden kişilerin cezalarını 10 bin paunda çıkaracağız” ifadesini kullandı.

Temmuz ayı itibarıyla İngiltere karantina kuralları esnetilmiş ve yabancı ülkeler için ‘seyahat koridoru ülkeleri listesi’ listesi hazırlanmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule