MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRKİYE-RUSYA HATTINDA BEKLENTİ
Havacılık Haberleri
13 Ağustos 2022 Cumartesi 09:32

TÜRKİYE-RUSYA HATTINDA BEKLENTİ

Yaptırımlar yüzünden birçok Rus uçağının devre dışı kalmasıyla Türkiye-Rusya hattında artan bilet fiyatlarına çözüm yolu aranıyor

Yaptırımlar yüzünden çok sayıda Rus uçağının devre dışı kalması, Türkiye-Rusya hattında uçak bileti fiyatlarını rekor seviyelere çıkardı. Bilet fiyatlarının aşağı çekilmesi için formül arayışları da sürüyor. 

Sefer sayısı 100’ü geçerse bilet fiyatları yüzde 30-40 ucuzlar

Moskova’da Sputnik Radyo’ya konuşan Rusya Yolcular Birliği Başkanı Kirill Yankov, şu anda günde 85 civarında olan Rusya’dan Türkiye’ye toplam sefer sayısını 100’e çıkarma tekliflerinin sorunun çözümüne değilse de hafiflemesine yardımcı olacağını söyledi.

Yankov “Sefer sayısı 100’ü geçerse bilet fiyatlarında yüzde 30-40 oranında düşüş olur. Ama Türkiye’ye uçuşların artık yeni rotalarda daha uzun sürmesi nedeniyle geçen yılki bilet fiyatları geri dönmeyecek” dedi.

Rusya’da bu sefer artışını rahatlıkla karşılayacak potansiyel olduğunu söyleyen Yankov, “Şu anda rekor düzeye çıkan fiyatlara bakarsanız, Rusya’dan Türkiye’ye uçakla seyahat etmenin maliyeti geçen yıla göre 2-2,5 kat daha fazla” diye konuştu.

Rus yetkili, “Devletler dış hat uçuş sayılarında normalde kural olarak karşılıklılık ilkesine uyar. Bugüne dek Türkiye dahil büyük ülkelerde bu karşılıklılık esası genellikle gözlenirdi. Ama yaptırım baskısı karşısında artık bunu gözetecek durumda değiliz. Rus havayolu şirketlerinin artık dünya çapında özgürce uçabilen çok fazla uçağı yok. Bu şartlar altında bu doğru karar Türk şirketlerine daha fazla uçuş imkanı vermek” dedi.

Kaynak: Turizm Haberleri

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule