MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRKİYE 2. SIRADA YER ALDI
Dünyadan
17 Mayıs 2022 Salı 09:21

TÜRKİYE 2. SIRADA YER ALDI

Rusların 'yaz sezonu' tercihlerinde Türkiye 2. sıradaki destinasyon oldu

Rusya’nın en büyük çevrimiçi seyahat hizmetlerinden OneTwoTrip tarafından düzenlenen araştırmaların sonuçları, yaz sezonu için uçak bileti rezervasyonu yapan Rusların en fazla tercih ettiği yurtdışı ve yurtiçi destinasyonlarını ortaya çıkardı.

Haziran-Ağustos 2022 arası kalkışlı yurtdışı uçak bileti rezervasyonlarının çoğunun Ermenistan, Türkiye ve Kırgızistan’a yapıldığı kaydedildi.

Ermenistan birinci Türkiye ikinci sırada

Dış hat uçak bileti rezervasyonlarında yaz sezonu için yurt dışındaki tüm rezervasyonların yüzde 18,7’sine sahip olan Ermenistan birinci sırada, Türkiye ise yüzde 16’lık payla ikinci, Kırgızistan yüzde 14,5 payla üçüncü sırada yer aldı.

Yaz ayları için yapılan uçak bileti rezervasyonlarında yüzde 3,8 payla Kazakistan dördüncü sırada yer alırken, Yunanistan yüzde 3,4 ile beşinci, Azerbaycan yüzde 3,3 ile altıncı, Tacikistan yüzde 3’le yedinci, İsrail yüzde 2,9 sekizinci ve İtalya yüzde 2,4 ile 9’uncu sırada kendine yer buldu.

Uçak bileti rezervasyonlarında Gürcistan yüzde 2,2 ile ilk 10’u kapatırken, OneTwoTrip’e göre, geçen yaz gerçekleşen uçak bileti rezervasyonlarının yüzde 89’u yurtiçi destinasyonları için gerçekleştirildi.

Uzmanlar ayrıca, Rusya’da kişi başına tek yön uçak bileti fiyat ortalamasının yaz sezonu için 7 bin 700 rubleye ulaştığını belirtirken, dış hat uçuşlarda ise bilet ortalamasının 15 bin ruble olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Gazetem.ru

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule