MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TURİZMİN YENİ PATRONU
Türkiye'den
10 Temmuz 2018 Salı 10:08

TURİZMİN YENİ PATRONU

ETS Tur’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanı oldu

Kabinesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak Mehmet Ersoy'a görev verdi. Peki yeni kabinedeki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir?

1968'de İstanbul'da doğan Ersoy, İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 50 yaşındaki Ersoy lise öğrenciliği yıllarında okul turları düzenleyerek turizm sektörüne adım attı. İkiz kardeşi Murat Ersoy'la birlikte 1991 yılında ETS Tur'u kurdu. Mehmet Ersoy, 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu. 2017'de online rezervasyon platformunu hayata geçirerek, dünyanın dört bir köşesinden 200 bine yakın tesis için rezervasyon hizmeti sağlamaya başladı.

Ersoy kardeşler yıllar içerisinde ETS Tur'u Türkiye'nin en büyük turizm şirketlerinden biri haline getirdi. Mehmet Ersoy, ikiz kardeşi Murat Ersoy ile geçtiğimiz yıllarda yollarını ayırdı. Atlasglobal ve Voyage Turizm’in kontrolü Murat Ersoy’a geçerken Mehmet Ersoy’da ise ETS Tur ve Max royal otelleri kalmıştı.

Mehmet Ersoy, Pervin Ersoy'la evli. Çiftin iki çocukları bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule