MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TURİZMDE HEDEF BÜYÜDÜ
Türkiye'den
21 Ekim 2021 Perşembe 05:40

TURİZMDE HEDEF BÜYÜDÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde hedefin 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir olarak revize edildiğini duyurdu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CNN Türk'te canlı yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.

"Istanbul is the new cool" tanıtım kampanyasının dünyada çok ses getirdiğine dikkati çeken Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansının (TGA) faaliyetlerinin kültür sanat alanında da etkilerini göstermeye başladığını söyledi. Turizmde ana sezonun 1 Nisan'da başlayıp 1 Kasım'da sona erdiğini, fakat pandemi nedeniyle her şeyin değiştiğini ifade eden Ersoy, şunları aktardı:

"Bizim sezona girerken açıkladığımız hedef 25 milyon turist, 20 milyar dolar gelirdi. Geçen sene gerçekleşen rakam 16 milyon turist, 12 milyar dolar gelir vardı. Bu sene 'V' çıkış olacak demiştim. İlk defa söyleyeyim o zaman. Biz bu yılki hedefimizi 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir olarak yukarı doğru revize ediyoruz. Dün Türkiye'ye 130 binden fazla turist girişi oldu. Dünyada en fazla turist girişi olan ülkeyiz şu anda."

TGA'nın tanıtım çalışmalarını çok iyi yaptığını vurgulayan Ersoy, "Biz 28 milyon turist, 22 milyar dolar gelir hedefini yakaladığımız zaman, geçen seneye kıyasla Türkiye'de turist sayısında yüzde 75 artış, gelirde yüzde 85 artış yakalamış olacağız. Sezona girerken söylediğimiz 'V' çıkışını gerçekleştireceğiz. Bizim seviye olarak kendimize rakip gördüğümüz ülkeler Yunanistan ve İspanya. Muhtemelen İspanya, biz yüzde 75 büyürken, yüzde 10 büyümüş olacak, Yunanistan da yüzde 30 büyümüş olacak" değerlendirmesini yaptı.

Ersoy, bu sene en fazla turist potansiyeli olan 22 ülkede televizyon reklamları verdiklerini, yüzlerce film çektiklerini, 80'den fazla ülkede dijital tanıtım yaptıklarını, yoğun yolcu veren ülkelerde kanaat önderi, editör ve fenomenlerin TGA tarafından Türkiye'de ağırlandığını ve ülkenin tanıtımına katkı sağlandığını anlattı.

"ŞU ANDA BİZ DÜNYADA PANDEMİDE AÇIK ARA EN YOĞUN VE EN ETKİLİ REKLAM YAPAN ÜLKEYİZ"

TGA'nın "GoTurkiye" ürün ve destinasyon tanıtım platformu gibi etkili çalışmalar yaptığını, bunların sonucu olarak 2 büyük turizm medyasında İstanbul'un en iyi gezilecek şehir sıralamasında birinci seçildiğini ifade eden Bakan Ersoy, "Şu anda biz dünyada pandemide açık ara en yoğun ve en etkili reklam yapan ülkeyiz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule