MENÜ
İstanbul 16/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TURİZMDE 'FİYAT ARTIŞI' SİNYALİ
Türkiye'den
7 Ekim 2018 Pazar 09:03

TURİZMDE 'FİYAT ARTIŞI' SİNYALİ

Döviz artışına endeksli olarak yeni turizm sezonunda ciddi fiyat artışları olabileceğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'dan 'erken rezervasyon' uyarısı geldi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, erken rezervasyon döneminin hareketli geçeceğini belirterek, iç pazarda döviz artışına endeksli olarak belirli seviyelerde artış beklediklerini belirtti. Fiyatların geçen senekinden biraz daha yukarıda olacağını kaydeden Bağlıkaya, "Turizm ekonomisinin kuralı; önce almak gerekiyor ki istediğiniz yerde ve istediğiniz fiyatta tatil yapabilesiniz. 2019 yılında rezervasyonunu önceden yapmayanlar, ciddi fiyat artışlarıyla karşılaşabilir" dedi.

40 MİLYON TURİSTE ULAŞIRIZ

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının turizme olumlu yansıdığını belirten Bağlıkaya, şunları kaydetti: "Bu yıl hiçbir pazarda düşüş yaşamadık. Yine aynı şekilde artış bekliyoruz. 2014-2015 yılının üstünde artışlar var. Ülkemizin değişik turistlere sunacak her türlü ürünü var. Kış turizmi için kayak merkezleri, yaylalarımız, sağlık turizmi için imkanlarımız var. 40 milyon turist hedefimize aynen devam ediyoruz. 36 milyon olarak başladı, 38 milyon oldu, inşallah hedefin yakalanacağını düşünüyorum."

Sözcü

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule