MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TURİZM YAZILIMINDA LİDER OLDU
Türkiye'den
27 Ağustos 2020 Perşembe 13:10

TURİZM YAZILIMINDA LİDER OLDU

Hitit Yazılım, AR-GE yatırımlarıyla ürettiği son teknoloji yazılımları sayesinde bu sene de Bilişim 500 araştırması içinde yer bulmaya hak kazandı

Hitit Yazılım, BThaber tarafından gerçekleştirilen “İlk 500 Bilişim Şirketi 2019 Araştırması”nda bu sene de sektörel yazılım turizm sektörü kategorisinde birinci olmaya hak kazandı. Ayrıca 500 bilişim şirketi arasında 93. sırada olan Hitit bir önceki seneye kıyasla satış gelirlerini yüzde 69 arttırdı.

Bu sene pandemi önlemleri kapsamında ilk kez online platformda gerçekleşen ödül töreninde Hitit’i, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaaağaç temsil etti. Karaağaç ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sektör için önemli bir mihenk taşı niteliğindeki bu araştırmada emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı ve sektörümüz için önemli olan bir ödülü bir kez daha hak ettiğimiz için çok mutluyuz. Bilişim 500’ün bu seneki sloganı olan “Yine Anadolu’dan Doğacak” söyleminde olduğu gibi, Anadolu’dan doğan, ismimizi Anadolu’nun en köklü medeniyetinden alan yerli bir firma olarak küresel havacılık teknolojileri sektöründe ses getirecek işler yapmaya devam edeceğiz. Yüzde 100 yerli teknolojimizi ve yerli mühendislerimizin AR-GE çalışmalarının altını bir kez daha çizmek istiyorum. Zira bugün 25 ülkeden 35 havayolu firması Türk teknolojisi ile uçuyor. Yılda ortalama 65 milyondan fazla yolcuya denk gelen bu rakam, içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle şimdilik kısa bir sekteye uğradı, lakin bu koşullar altında bile ekosistemimizi genişletmeyi başardık. Havayolları başta olmak üzere turizm sektörünün teknoloji ile birleştiği noktada Hitit güneşini parlatmaya devam edeceğiz.”

Geçtiğimiz ay İstanbul Teknik Üniversitesi’nin BEETECH Teknoloji ödüllerinde “AR-GE İhracat Birincisi” ödülüne hak kazanan Hitit, her yıl düzenli olarak Deloitte Teknoloji Fast 50 listesine girmekte olup, ayrıca Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması gibi küresel ödüllerin de sahibi olmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule