MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TURİZM ODAKLI YURTDIŞI UÇUŞU ARTIYOR
Havacılık Haberleri
22 Şubat 2020 Cumartesi 10:36

TURİZM ODAKLI YURTDIŞI UÇUŞU ARTIYOR

Türk Hava Yolları, turizm odaklı yurtdışı uçuşlarını artırıyor

Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu Türk Hava Yolları, gelişen filosu ve hizmet kalitesiyle ülke turizmine doğrudan katkı sağlıyor. Bayrak taşıyıcı 2020 yılının yaz sezonunda yurt dışında 26 noktadan Türkiye’nin gözde turizm merkezleri; Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum’a haftalık toplam 98 frekans sefer gerçekleştirecek.

Türkiye’ye rekor sayıda turistin geldiği 2019 yılında ülke turizmine büyük katkı sağlayan Türk Hava Yolları, 2020 yılında bu katkısını artırarak sürdürecek. Buna göre direkt turizm hamlesiyle yurt dışından Türkiye’nin turizm merkezlerine düzenlenen haftalık frekans sayısı 2019 yılına göre yüzde 18 artırılacak.

Türk Hava Yolları’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2018 yılının Ekim ayında imzaladığı “Direkt Turizm Hamlesi” protokolüne değinen İlker Aycı; "Avrupa ve Asya’nın buluşma noktasında eşsiz güzellikleri ile unutulmaz anılar vadeden bir coğrafyaya sahibiz. İki yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız ile başlattığımız direkt turizm hamlemiz ülkemizin bu güzelliklerini dünyanın da keşfetmesi için yeni yollar açtı. Özellikle Avrupa ve Ortadoğu’daki misafirlerimizi yalnızca birkaç saatlik direkt uçuş ile yeryüzü cenneti şehirlerimize ulaştırıyoruz. Son iki yıldır bu uçuşlarımıza olan talep giderek artıyor. Bu yeni stratejimizin katkısıyla geçen yıl ülkemiz rekor sayıda turist ağırladı. Turizm sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkıyı artırarak sürdürmeye kararlıyız. İnanıyoruz ki yeni uçuşlarımız daha fazla sayıda nitelikli turisti ve yeni rekorları beraberinde getirecek.” dedi.

Türk Hava Yolları, bu yaz döneminde yurtdışından Akdeniz’in turizm başkenti Antalya’ya 20 noktadan haftada 74 sefer gerçekleştirecek. Moskova’dan Antalya’ya 2019 yılında haftalık 7 sefer gerçekleştirilirken pazar araştırmaları ve talep artışı nedeniyle bu sayı 2020 yılında %100 artırılarak 14 sefer olarak planlandı.

 Önemli bir gelişme ise Dalaman’daki uçuşlarda yaşanacak. Geçtiğimiz yıl yurtdışından yalnızca Amman’dan haftada bir frekans uçuş düzenlenen Dalaman’a bu yıl 4 noktadan daha sefer düzenlenecek. Bayrak taşıyıcı, Dalaman Havalimanı’na Londra’dan 7, Moskova’dan 3, Amman ve Kiev’den de haftada 2 sefer icra edecek.

Diğer turizm noktalarına düzenlenecek yurtdışı uçuşlar; Bodrum- Milas Havalimanı’na; Londra, Kuveyt ve Münih’ten haftada 4, İzmir’e ise Berlin, Münih, Düsseldorf, Hamburg ve Kuveyt’ten haftada toplam 5 sefer olarak planlandı.

Türkiye'nin eşsiz güzellikteki şehirlerini keşfetmek isteyen turistler Ortadoğu'dan Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyadan gerçekleştirilecek direkt seferler ile Türk Hava Yolları konforu ve misafirperverliğiyle seyahat edecek. Bayrak taşıyıcı havayolu ülke ekonomisine katkısını 2020 yılında da sürdürecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Turizim çalışanı
 24 Şubat 2020 Pazartesi 21:55
THY nin hem cartir hemde tarifeli uçak sayısını Arttırması demek kaliteli turistin geleceği demektir THY nin Antalya'ya daha ön planda tutması sevindiricidir
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule