MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÖRENLE HİZMETE GİRDİ
Havacılık Haberleri
20 Nisan 2018 Cuma 18:56

TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Avrupa Birliği (AB) desteğiyle hayata geçirilen Türk Sivil Havacılık Akademisi bugün hizmete açıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AB Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc ‘un katıldığı törenle hizmete açılan akademide yıllık 2 bin civarında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verilebilecek.

HAVACILIKTA SON 15 YILDA BÜYÜK ATILIM

Türk sivil havacılığının son 15 yılda büyük bir atılım gerçekleştirdiğinin altını çizen Arslan, 2 merkezden 26 noktaya gerçekleştirilen iç hat seferlerinin bugün 7 merkezden toplam 55 noktaya;  dış hatlarda ise 50 ülkede 60 noktaya düzenlenen seferlerin 2017 sonu itibarıyla 119 ülkede 296 noktaya ulaşıldığını aktardı. Arslan , 2003 yılında 34,4 milyon olan yolcu sayısının geçen yıl 195 milyona ulaştığını, bu yılki hedeflerinin 200 milyonun üzerine çıkmak olduğunun altını çizdi.

ANTALYA VE ALAÇATI'YA YENİ HAVALİMANI

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın yanı sıra Rize-Artvin Havalimanı, Çukurova Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Karaman Havalimanı, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı inşaatının başladığını anlattı. Arslan, ayrıca Antalya'nın batısında ve Alaçatı'da yeni bir havalimanı yaparak uçuş ağını daha da genişleteceklerini aktardı.

PERSONEL EĞİTİMİ ÖNEMLİ

İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışacak personelin eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Arslan, bu akademinin havacılık eğitimi için büyük rol oynayacağını belirtti. Türkiye’nin akademi sayesinde sadece Türkiye’de değil, bölgedeki personeli de eğitebilir hale geleceğine vurgu yapan Arslan, “Türk Sivil Havacılık Akademisi, 23 bin metrekarelik alana 11 milyon Avro’yu aşan bir bütçeyle inşa edildi. En modern tesis imkanları ve eğitim araçları ile donatılan akademi, toplam 4 kat ve yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alandan oluşmakta. Binada 22 sınıf, 1 konferans salonu, toplam 210 kişilik 5 toplantı salonu, 9 ofis, mutfak, kafeterya, sığınak, eğitimci odası ve kütüphane bulunmaktadır. Türk Sivil Havacılık Akademisi, yıllık 2 bin civarında yerli ve yabancı kursiyere eğitim verebilecek kapasitesi ile Orta Doğu, Afrika ve Asya ülkelerine sivil havacılık eğitimleri alanında öncülük edecektir.” diye konuştu.

Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Dr. Muzaffer Çetingüç
 20 Nisan 2018 Cuma 23:49
Hayırlı olmasını diliyorum. 150 çeşit kurs içinde neler olduğunu bilmemekle birlikte önerim; İnsan faktörleri, CRM, Uçuş hekimliği, Havacılık Psikolojisi, Havayoluyla hasta taşınması gibi kursların olması büyük bir ihtiyacı gidermiş, dağınıklığı önlemiş olacaktır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule