MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY TROYA İLE DÜNYAYI TURLAYACAK
Türkiye'den
20 Nisan 2018 Cuma 14:36

THY TROYA İLE DÜNYAYI TURLAYACAK

Türk Hava Yolları(THY),UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edilişinin 20. yılı olan 2018’de Truva Atı resmi giydirilen A321 uçağını tanıttı

'ÇANAKKALE BİZİM RUHUMUZ'

Truva Atı giydirilen ve bu şekilde seferlere başlayan Airbus 321 tipi ilk uçağın lansmanı bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapıldı. Tanıtımda konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Troya antik kentinin tarihi ve kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden birisi olduğunu söyledi. Aycı, “Türk Hava Yolları olarak bu yıla nasıl destek oluruz diye düşündük. Çanakkale şehri bizim için özel bir şehir, Çanakkale bizim ruhumuz. Çanakkale bizim medeniyetimizin dünya medeniyeti karşısındaki dik duruşunun en önemli ifadesi. Sadece bizim Çanakkale destanımız değil, bizden önce de dramatik olaylara ve tarihe tanıklık etmiş coğrafyadır burası.” dedi.

‘SANCAK TAŞIYORUZ’

Homer’in İlyada ve Odisey destanlarında ‘kanatlı sözler’ ifadesinin geçtiğini hatırlatan Aycı, “Burası sözleri kanatlandıran bir coğrafya. Kanatlı sözlere en uygun şeylerden bir tanesi THY’nin kanatlarını açıp her gün 7/24 bütün dünya ile ülkemiz arasında kurduğu gönül ve medeniyet köprüleri. Biz sadece yolcu ve kargo taşımıyoruz, kültürel ve tarihsel birikimimizi de uçaklarımıza alıp götürüyoruz. Sancak taşıyoruz. Sancak taşıma göreviyle şereflendirilmiş bir şirket olarak da bu sancağın içerisinde Çanakkale ruhu da var. O ruhun içerisinde bizim medeniyet birikimimiz var, Homer’in İlyada’sı bile var. O medeniyetin temsilcileri olarak THY dünyada en çok noktaya her gün uçan havayolu olma şerefiyle havalanıyor, kanatlarını açıyor. Bu uçağımıza Troya simgelerini giydirerek medeniyetimizin, tarihimizin, bu coğrafyanın ve bu kültürün birikimlerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Bizler sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin gönüllü kültürel elçileriyiz.“dedi.

DÜNYAYI 1 YIL BOYUNCA BÖYLE DOLAŞACAK

İlker Aycı, ‘The Year Of Troy’ yazan ve Truva Atı resmi ile süslenen uçağın ‘Yeşiköy’ olan adının ‘Çanakkale’ olarak değiştirileceğini, ayrıca filodaki Airbus 330 tipi geniş gövdeli ‘Troy’ isimli uçağın da aynı resim ve yazıyla giydirileceğini söyledi. İki uçağın seferlerini bir yıl boyunca bu şekilde yapacağını belirten Aycı, “Hem yurtdışında uzak rotalara, hem de yurtiçindeki rotalara Troy’u götürerek Çanakkale’mizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Troya Yılı da hayırlı uğurlu olur inşallah. Şimdiden bereketi öğrendim. Çanakkale’ye gelen ziyaretçi sayısında iki katından fazla bir artış var. Bu bereketi artırmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın Truva Atı giydirilen bir uçak maketi hediye ettiği Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Truva Antik Kentinin sadece tarihi kalıntılarıyla değil, bünyesinde barındıracağı diğer unsurlarla da dünya çapında bir cazibe merkezi olması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edilişinin 20. yılında 2018 yılı "Troya Yılı" ilan edilmişti.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule