MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY TEKNİK-HONEYWELL İŞBİRLİĞİ
Havacılık Haberleri
10 Ağustos 2022 Çarşamba 11:24

THY TEKNİK-HONEYWELL İŞBİRLİĞİ

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Honeywell işbirliğini güçlendiriyor

Küresel uçak bakım onarım ve revizyon sektörünün en büyük ve yetkin hizmet sağlayıcılarından biri olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., ticari uçaklar ve iş jetlerine sunduğu hizmetleri genişletmeye devam ediyor. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş Honeywell ile Boeing 737 MAX, 737 NG ve 787 tipi uçakların ADIRU (Hava Veri Atalet Referans Birimleri) komponentlerini kapsayan on yıllık lisanslı bakım anlaşması imzaladı.

Anlaşmaya göre Honeywell, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’ye parça tedarik edecek ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. de Honeywell'in ADIRU komponentleri için Yetkili Küresel Bakım Merkezi olarak faaliyet göstererek yerel ve uluslararası müşterilerine bakım-onarım hizmeti sağlayacak.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin, halihazırda Honeywell ile olan APU, HMU, Boeing 737 MAX/NG APU Starter /Jeneratör gibi yüzlerce Honeywell Mekanik ve Aviyonik komponentlerini kapsayan lisans anlaşmalarına ek olarak imzalanan bu sözleşmeyle Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.; Boeing 737 MAX, 737 NG ve 787 uçaklarına ait ADIRU komponentleri için müşterilerine Yetkili Bakım Merkezi olarak hizmet sunacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, “Bu anlaşma, Honeywell ile uzun süredir devam eden ortaklığımızı pekiştirmekle birlikte, filolarında Boeing 737 MAX/NG ve 787 uçakları bulunan müşterilerimizin ADIRU komponentlerinin bakım, onarım ve revizyon ihtiyaçlarını karşılamamızı da sağlayacak. Komponent bakım-onarım alanındaki derin tecrübemiz ve son teknoloji ile donatılmış tesislerimizle müşterilerimize kaliteli ve kusursuz bir şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu stratejik iş birliği protokolünün şirketimiz ve Honeywell için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Honeywell'in Türkiye, İsrail ve Orta Asya Başkanı Uygar Doyuran, imzalanan bu yeni anlaşmaya ilişkin yapmış olduğu açıklamada “Dünyanın en önemli hava yolu operatörlerine yeni nesil teknolojilerle hizmet veren Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., küresel bir havacılık bakım-onarım merkezi konumundadır. Honeywell olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin bölgedeki stratejik ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yeni anlaşma ile iş birliğimizin daha da güçleneceğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Honeywell Aerospace, sivil havacılıkta, uzay projelerinde ve savunma sanayinde faaliyet gösteren hava araçları için motorlar, kokpit ve kabin elektroniği parçaları, kablosuz bağlantı sistemleri ve mekanik komponentleri de kapsayan birçok donanım ve yazılım çözümü üretiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule