MENÜ
İstanbul 15/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY RUSYA’YA DÜNYAYI TAŞIYOR
Türkiye'den
15 Haziran 2018 Cuma 15:25

THY RUSYA’YA DÜNYAYI TAŞIYOR

Rusya-Suudi Arabistan maçıyla başlayan 2018 FIFA Dünya Kupası’nda takımlarını desteklemeye giden binlerce taraftar Rusya’ya İstanbul üzerinden uçuyor. Taraftar Atatürk Havalimanı’nda renkli görüntüler oluşturuyor

Bir transit aktarma merkezi olan İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyanın en ücra köşesinden gelen taraftarlara ev sahipliği yapıyor. Milli Takımlarını desteklemeye giden taraftarlar rengarenk kıyafetleri ile havalimanına renk katıyor. Dünya Kupası’nda Japonya, Polonya ve Senegal’le birlikte H Grubu’nda yer alan Kolombiya’nın taraftarları Moskova uçuşu öncesi neşeli tavırları ve sempatik hareketleriyle dikkat çekti.

RUSYA’YA EN ÇOK SEFER YAPAN HAVAYOLU

Türk Hava Yolları(THY), Rusya’ya en çok sefer yapan havayolu konumunda. THY, Rusya'da Moskova, Saint Petersburg, Soçi, Rostov, Kazan, Samara, Ufa, Ekaterinburg,Voronej ve Krasnodar olmak üzere 10 şehre direkt uçuyor. Bunun dışında Kalingrad, Nijny Novgorod, Sarans ve Volgograd’a ise Rus UTair ile yaptığı ortak uçuş anlaşmasıyla tek biletle Moskova aktarmalı uçma fırsatı sağlıyor. Bu avantaj Dünya Kupasını izlemeye giden taraftarlar açısından THY’yi vazgeçilmez kılıyor. Güney Amerika başta olmak üzere Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin taraftarları Rusya’ya İstanbul üzerinden Türk Hava Yolları ile uçuyor.

EK SEFERLER KOYDU, UÇAK TİPLERİNİ BÜYÜTTÜ

THY, Dünya Kupası nedeniyle yoğun talebi karşılamak için ek seferler koyarken uçak tiplerini de büyüttü. Bazı seferlerini ‘geniş gövde’ye çevirdi. İstanbul aktarmalı transit olarak Rusya’ya gidecek futbolseverlerin yoğun talepleri nedeniyle uçaklardaki doluluk oranı yüzde 80'lerin üzerine çıktı.

2 MİLYONU GEÇECEK

THY geçtiğimiz yıl Rusya seferlerinde 1 milyon 850 bin yolcu taşıdı. Bu yolcuların bir milyon 350 bini sadece Moskova seferlerinde yer aldı. Dünya Kupası’nın yanı sıra iki ülkenin ilişkilerinin olumlu seyretmesinin etkisiyle yolcu sayısının bu yıl 2 milyon çıtasını aşması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule