MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY REKLAMINA TAHAMMÜL EDEMEDİLER
Dünyadan
23 Şubat 2018 Cuma 09:08

THY REKLAMINA TAHAMMÜL EDEMEDİLER

Super Bowl’da maç aralarında dönen THY reklamı Amerikalıları çıldırttı. Trump’a yakın bazı medya organları, “Türkiye, Suriye’den sonra Super Bowl’u da işgal etti” gibi ırkçı ifadeler kullandı

THY'nin dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz’ün oynadığı ve ABD tarihinin en çok izlenen spor organizasyonu olan Super Bowl finalinde gösterilen ‘Beş Duyu’ isimli reklamı, ABD medyasını çıldırttı. Reklam filmi ve maçı yayınlayan NBC Sports televizyonu stüdyosunda masanın önündeki ‘Turkish Airlines’ yazısı, ABD Başkanı Donald Trump’a seçim kampanyası döneminde verdiği destekle tanınan ABD’nin önde gelen 3 Cumhuriyetçi yayın organından olan Breitbart.com’u çileden çıkardı. 

ÇIKARLARIMIZA TEHDİT! 

Sitede, Carolin Glick imzalı ‘Türkiye Suriye’yi işgal ederken aynı zamanda Super Bowl’u da işgal etti’ başlığı altında yer alan yazıda, THY’nin tamamıyla özel bir şirket olmadığı, hükümetin güdümünde ve kontrolünde olduğu öne sürüldü. Yazıda, Türkiye’nin son dönemde Amerika’ya yakınlık göstermediği, NATO üyesi olmasına rağmen Amerikan çıkarlarını tehdit ettiği belirtildi. Örnek olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan Trump’a ve ABD’ye karşı diplomatik saldırıyı yönetmesini gösterdi. 

60 milyondan fazla izlendi

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Amerikan TV tarihinin en çok izlenen yayını olarak kayıtlara geçen Super Bowl’da gösterilen Dr. Mehmet Öz’ün rol aldığı yeni reklam filmi ‘Beş Duyu’yla ilgili, “Çok olumlu tepkiler aldık, reklamımız çok başarılı oldu” dedi. Youtube’da reklam bugüne kadar 60 milyondan fazla izlendi. 

TWEETLERLE TEPKİ GÖSTERDİLER

Yazıda, “Tayyip Erdoğan aralıkta ABD’yi eleştirmek için İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir konferansına ev sahipliği yaptı” ifadelerine ve Amerikalıların ‘Super Bowl’da THY reklamının ne işi var’ şeklindeki tweetlerine de yer verildi.  

SÜLEYMAN ŞEN - Airkule.com

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 aferin onlara
 24 Şubat 2018 Cumartesi 09:00
sözde eleştirileriyle reklamımızı daha öne taşımışlar vurgu yapmışlar farkında değiller.
 güzel haber
 23 Şubat 2018 Cuma 10:25
Bir kısım ABD medyasının gerçek yüzünü yansıtan güzel bir haber olmuş. Amerikanın çıkarını bozarsan acımasızca eleştirilere hazır olmalısın
 hakan
 23 Şubat 2018 Cuma 10:01
Business is business diye bir laf vardir. Is ticarete gelince akan sular durur. Kiskansin o yorumcular. THY iyi bir reklam yapti.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule