MENÜ
İstanbul 12/14
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY İLE YENİ HEDEFE
Türkiye'den
29 Mayıs 2019 Çarşamba 09:48

THY İLE YENİ HEDEFE

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 hedefini “70 milyon turist ve 70 milyar dolar” olarak revize ettiklerini, bu konuda en büyük destekçilerinin THY olacağını söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023'te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar olan turizm gelir hedefini 70 milyon turist ve 70 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi. Önceki gün Türk Hava Yolları'nın iftarına katılan Ersoy, bu konuda daha önce niceliğin ön planda olduğunu belirterek, "Nicelikli turistin yanında bundan sonra konsantrasyonumuzu nitelikli turiste vererek, yani konaklama dışı harcaması fazla olan, yüksek gelir grubu turisti hedefleyen yeni politikalar üreterek 70 milyar dolarlık turizm gelirini hedefe koyduk" dedi. Bu yolda en büyük destekçilerinin, en büyük stratejik partnerlerinin THY olduğuna dikkati çeken Ersoy, şunları kaydetti:

YENİ DESTİNASYONLAR

"İlk icraatımız da THY ile yaptığımız protokolle daha önce gündeme gelmiş ama yapılamamış olan Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir gibi turistik destinasyonlarımıza Business Class’la THY tarife seferlerinin başlatılması. Nisan ayında uçuşlar başladı. Hedefimiz ilk etapta haftada 11 ülkeye 67 seferdi. Daha sonra bunu aşamalı bir şekilde artıracaktık ki o sıra maalesef 737-800 Max’lardan kaynaklanan bir 'ground' olayı var ama en azından THY verdiği sözü tutarak, mevcut taahhüt ettiği uçuşları nisan itibarıyla başlattı ve bu konuda bir ilki THY ile gerçekleştirmiş olduk."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule