MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY İLE HERGÜN ZANZİBAR
Seyahat Rotası
16 Ekim 2019 Çarşamba 11:00

THY İLE HERGÜN ZANZİBAR

THY, Zanzibar’a direkt sefer düzenleyen tek Avrupa tarifeli Havayolu olarak hergün uçuyor. Türklerin ilgisini çeken Zanzibar'la ticari ilişkiler de gelişiyor

Dünyanın en çok noktasına uçan Türk Hava Yolları, 13 Aralık 2016 tarihinde Tanzanya’da Darüsselam ve Kilimanjaro'nun ardından Zanzibar’ı da uçuş ağına ekledi. Haftada üç sefer olarak uçuşlarını icra eden bayrak taşıyıcı, 3 Haziran 2018’de 2 ilave frekans ile uçuşlarını haftada 5 sefere çıkarmıştı.

Şu an 316 noktaya uçan Türk Hava Yolları, 11 Haziran 2019 tarihinde ise Zanzibar’a gerçekleştirdiği sefer sayısını haftada 7'ye çıkardı.

Bayrak taşıyıcı, Zanzibar’a direkt sefer düzenleyen tek Avrupa tarifeli Havayolu olma özelliği ile de ön plana çıkıyor. Adaya başlatılan seferlerin ardından Türk Hava Yolları, özellikle Sırbistan, Çekoslovakya, Polonya ve Ukrayna gibi ülkelerin yanı sıra Rusya, Orta Avrupa ve Küba’dan da önemli ölçüde yolcu taşıyor.

Gerçekleştirilen seferlerin ardından Ada halkı arasında ülkemizin bilinirliğinin artmasının yanı sıra Türkiye ile Zanzibar arasında da ticari amaçlı seyahatlerde büyük oranda artış gözlendi.

Ada, her mevsim turistlerin gidebileceği bir iklime sahip. Ancak en yoğun talepler Haziran-Ekim ile Aralık-Şubat ayları arasında oluyor. Zanzibar halkının Müslüman ve kültürel zenginliğinin olmasından dolayı da Müslüman turistlerin için önemli bir tatil noktası.

Dünyanın en büyük baharat üreticilerinden Zanzibar'da, balıkçılık ve turizm de adanın ana gelir kaynakları arasında geliyor. 

İbrahim KÖKTENER - Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule