MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY İKİNCİ “TROYA” UÇAĞINI UÇURDU
Türkiye'den
17 Temmuz 2018 Salı 07:37

THY İKİNCİ “TROYA” UÇAĞINI UÇURDU

Türk Hava Yolları, 2018’in ‘Troya Yılı’ olarak ilan edilmesinden sonra geniş gövdeli ikinci bir uçağını ‘Truva Atı’ resimleriyle giydirdi. Airbus 330 tipi uçak, ilk seferini Köln’e, ikinci seferini ise Dünya Kupası Finali’nin yapıldığı Moskova’yaptı

Türk Hava Yolları, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabul edilişinin 20. yılı olan 2018’de Truva Atı resmi giydirilen Airbus A321 tipi bir uçağını nisan ayında tanıtmıştı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TC-JTP tescilli tek koridorlu uçağın tanıtım töreninde, ‘The Year Of Troy’ yazan ve Truva Atı resmi ile süslenen uçağın ‘Yeşiköy’ olan adının ‘Çanakkale’ olarak değiştirileceğini, ayrıca filodaki Airbus 330 tipi geniş gövdeli ‘Troy’ isimli uçağın da aynı resim ve yazıyla giydirileceğini söylemişti.

BÖLGENİN TANITIMINI YAPIYOR

THY filosundaki Airbus A330-300 tipi, TC-JOG tescilli uçak, Truva Atı resmi giydirilmiş haliyle seferlerine başladı. Uçağın ilk sefere gidişi havacılık fotoğrafçısı istairportspotter@ Furkan Borakazi tarafından Atatürk Havalimanı’nda görüntülendi. Türk Hava Yolları, Troya giydirmeli iki uçağıyla Çanakkale bölgesinin tanıtımını yapıyor. THY, 121 ülkeyle dünyanın en çok ülkeye uçan havayolu konumunda.

TC-JTP tescilli Airbus 321

TC-JOG tescilli Airbus 330

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule