MENÜ
İstanbul 13/16
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY-İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ
Havacılık Haberleri
25 Ocak 2018 Perşembe 18:17

THY-İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ

Türk Hava Yolları, İbn Haldun Üniversitesi ve Avrupalı uçak üreticisi Airbus, Türkiye’nin gelecekteki havayolu yöneticilerini yetiştirecek “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”nın tanıtımını yaptı

Türk Hava Yolları, İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus ile geçtiğimiz Eylül ayında, Türkiye’nin gelecekteki havayolu yöneticilerinin mesleki yeterliliklerini desteklemek adına hayata geçirdiği akademik programla ilgili tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril katıldı.

GELECEĞİN HAVACILIK LİDERLERİ YETİŞİYOR

Ülkemizin gelecekte söz sahibi olacak havacılık liderlerinin, bölgemizin hızla gelişen havacılık ve uzay sanayiini yeterli becerilerle yönetebilmeleri adına tasarlanan program, Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’nce koordine edilecek. Program öğrencilere tezli ve tezsiz olmak üzere çift alternatif üzerinden eğitim alma imkânı sunuyor. Cranfield Üniversitesi ve British Columbia Üniversitesi gibi küresel ölçekte saygınlığı bulunan eğitim kurumları ile de akademik işbirliği içerisinde olan program, 18 ayda tamamlanmak üzere Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi yerleşkesinde düzenleniyor. Program kapsamında havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, havacılık hukuku ve mevzuata uygunluk yönetimi konularında eğitim alabilen öğrenciler ayrıca, havalimanı planlaması ve geleceğin hava ulaşım sistem teknolojileri gibi konularda da seçmeli modüller üzerinde çalışabiliyor.

AYCI: PROGRAM GELECEKTEKİ HAVACILIĞIN LİDERLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

“Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı” ile ilgili değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Türk Hava Yolları, hayata geçirmeye bilfiil devam ettiği yatırım planı çerçevesinde bugün çok önemli aşamalar kat etmiş, ülkemizin dünya genelinde en fazla bilinen küresel değeri. Yarın bu bayrağı teslim edeceğimiz arkadaşlarımıza yeterli imkânı bugünden sağlamakla kendimizi yükümlü hissediyoruz. Bu amaçla İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus ile genç yönetici adaylarımızın istifadesine sunduğumuz  “Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı”nı başlatmış olmak, bizlere bu noktada farklı bir gurur ve heyecan yaşatıyor. Bu programın Türkiye’nin gelecekteki havacılık liderlerinin mesleki kabiliyetlerine büyük ölçüde katkı sağlayacağına inancımız sonsuz.” dedi.

GÜNDÜZ: BİZİM İÇİN BÜYÜK GURUR

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de, Türkiye’nin dünya çapında iki markası bulunduğunu, bunlardan birisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğerinin de Türk Hava Yolları olduğunu söyledi. Gündüz, “Böylesine faydalı bir işbirliğine girmiş olmaktan İbn Haldun Üniversitesi olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Mezuniyetleri akabinde bu arkadaşlarımızı sektöre ve ülkemize kazandıracak olmak bizim için büyük bir gurur olacak.” şeklinde konuştu. Airbus Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Baril de,“Ortağımız THY ile birlikte ‘Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı başlatmak bizim için büyük bir onur. Bu program, umut vadeden liderleri yetiştirmek ve onları Türk Havacılık ve Uzay Sanayii için mükemmel işler çıkaracakları yeteneklerle donatacak şekilde tasarlandı.” dedi.

Airkule.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule