MENÜ
İstanbul 12/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY EKİBİ TUĞÇE’Yİ HAVALARA UÇURDU
Türkiye'den
19 Eylül 2018 Çarşamba 09:55

THY EKİBİ TUĞÇE’Yİ HAVALARA UÇURDU

Annesi ve iki kız kardeşi ile birlikte İstanbul’dan Zürih’e uçan ancak uçakta korkan 19 yaşındaki Down Sendromlu Tuğçe Tan’a Türk Hava Yolları kabin ekibi sürpriz bir doğum günü kutlaması yaparak mutlu etti

13 Ağustos tarihinde Türk Hava Yolları(THY) uçağıyla İstanbul’dan Zürih’e giden Down Sendromlu Tuğçe Tan, uçağa bindiğinde korktu ve kendi koltuğuna oturmadı. Annesi durumu kabin memurlarına bildirip yardım istedi ve laf arasında bir gün önce kızının doğum günü olduğu söyledi. Bunun üzerine THY kabin ekibi Tuğçe’ye bir sürpriz hazırlamaya karar verdi.

YOLCULAR ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

Kabin memurlarından Büşra Güzelses o anları, “Yolcunun annesi arka galley’e(uçak mutfağı) geldi ve çocuğunun korkarak başka bir koltuğa oturduğunu, bizim yardım edip edemeyeceğimizi sordu. Biz de ekip olarak birkaç arkadaşımla yardım etmeye gittik. Yerinden kaldıramadık ama oyuncaklarla olabildiğince mutlu etmeye çalıştık. Anne laf arasında ‘Dün kızım 19 yaşına bastı’ dedi. Bunu öğrenince biz de sürpriz organize ettik. Uçağımızda ikramlarımız var… Kek, pasta, taze limonata ve çikolatayla güzel bir şey hazırladık. ‘İyi ki doğdun Tuğçe’ diye kabine gittik. Yolcuların çoğu da Türktü, herkes alkışlamaya başladı“ şeklinde anlattı.

SEVİNCİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Korkuyla bindiği uçakta doğum günü sürprizi ile neşesi yerine gelen Tuğçe’nin çok mutlu olduğunu anlatan Güzelses, “20 dakika kadar yerinde zıplayarak kahkaha attı. Çok güzeldi. Küçük bir bileklik verdik, kabul bile etmedi. Fotoğraf çekilmek istediğimizde arkada iki kız kardeşi oturuyordu, onları da fotoğrafta istediğini eliyle koluyla anlatmaya çalıştı. Çok etkilendim” dedi. Uçağın Kabin Amiri Bahadır Özer de, “Arkadaşlar uçaktaki ikram malzemeleriyle çok güzel bir doğum günü sürprizi yaptı. Ben de çok duygulandım, hala tüylerim diken diken oluyor. Çok mutlu oldum, yolcumuz, ailesi de çok mutlu oldu. Herkesin emeğine sağlık” diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule