MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY'DEN 10 BİN YENİ İSTİHDAM
Türkiye'den
21 Mayıs 2019 Salı 17:10

THY'DEN 10 BİN YENİ İSTİHDAM

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu yıl 10 bin yeni istihdam sağlayacaklarını açıkladı

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'nda görev yapan basın mensuplarını ziyaret etti.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün eşlik ettiği ziyarette konuşan Aycı  "66 bine yakın çalışanımız var. Bu yıl sene başında yaklaşık 8 bin 430 istihdam üzerine plan yapmıştık. Yeni havalimanına taşındıktan sonra bazı hizmetlerde kısa kaldığımızı görerek, buralarda daha süratli reaksiyon vermek için ilave çalışan ihtiyacı olduğumuzu değerlendirdik. Bu anlamda 8 bin 400 içerisinde yaklaşık 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdik. Özellikle yaz yoğunluğun hesaba katarsak, yeni uçaklarımızın filomuza katılmasıyla ihtiyacımız artacak. Bu yıl istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu yıl istihdamımız 10 bini bulacak" dedi.

Ramazan ayında THY uçaklarındaki doluluk oranının yüzde 70'lerde seyrettiğini vurgulayan Aycı, "Zamanında kalkış performansımızı yüzde 90 üzerine taşıdık. Bu ay içerisinde yüzde 98 zamanında kalkış performansı gördük. Giden yolcu şu anda 60-70 bin civarı. Bayramda bu 80 bini aşacak. Yeni bir sınava tabi tutulacağız" diye konuştu

Uçakların İstanbul Havalimanı'nda pist başına gitme sürelerinin kısalmaya başlayacağını söyleyen Aycı, "Gelecek yıl haziran ayında kadar hizmete girmesini beklediğimiz üçüncü pist ile birlikte taksi sürelerimiz de azalacak. Her geçen gün taksi sürelerimizi iyileştiriyoruz. Pilotlarımız ve operasyondaki arkadaşlarımız buraya daha çok ısındıkça esnekliğimiz artıyor, verimliliğimiz artıyor" diye konuştu.

Aycı 24 Haziran seçimleri nedeniyle ücretsiz bilet değişimi uygulamasını yaygınlaştıracaklarını da anlatarak şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçimler dolayısıyla ücretsiz bilet değişikliği yapmak üzere tüm ofislerimize ve tüm diğer dağıtım kanallarımıza da şimdi yayıyoruz. Sadece bizim ofislerimizden değil tüm dağıtım kanallarından bunun sağlanabilmesi amacını güdüyoruz. 31 Mayısa kadar ücretsiz bir biçimde biletlerini belge sunmaksızın değiştirebilecekler. Bu anlamıyla yolcularımıza en esnek bilet değişimi hususunu bu seçimlere dönük olarak getirmiş bulunuyoruz."

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule