MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY DEMİR KİLİSEYE TURİST TAŞIYOR
Türkiye'den
10 Mayıs 2018 Perşembe 09:57

THY DEMİR KİLİSEYE TURİST TAŞIYOR

THY uçakları, İstanbul Balat'taki restore edildikten sonra geçtiğimiz ocak ayında açılan Demir Kiliseyi ziyarete gelen turistleri taşıyor

Bulgar Ortodokslar için tarihi önem taşıyan, 1898 yılında inşa edilen ve demirden yapılan tek kilise olan Balat'taki Sveti Stefan Kilisesi (Demir Kilise), 7 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından 7 Ocak'ta açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Borisov'un katılımıyla açılan Haliç'teki Sveti Stefan Kilisesi, İstanbul turizmine önemli katkı sağlamaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan 13 milyon lira ve Bulgar Hükümetinin katkısıyla toplam 16 milyon lira harcanarak yenilenen kilise yerli ve yabancı turistler tarafından dolup taşmaya başladı.

Karayolu dışında kilise için Türk Hava Yolları'nın Sofya - İstanbul uçağı ile gelen kalabalık bir Bulgaristanlı turist topluluğu da bulunuyor.

KİLİSE'Yİ GÖRMEK İÇİN GÜNÜBİRLİK TURLARLA GELİYORLAR

Özellikle hafta sonları yoğunluktan dolayı kilise ziyaretinde kuyruklar olurken sadece kilise'yi görmek için de Bulgaristan'dan günübirlik gelen turistler de bulunuyor. Bulgaristan'dan gelen turistler, çevre esnaftan da alışveriş yaparak ülkelerine geri dönüyor. Demir Kilise'nin hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her gün saat 09.00 ile 17.00 arasında ziyarete açık.

GÖKHAN ARTAN-Habertürk

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule