MENÜ
İstanbul 15/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY'DE TİS İMZALARI ATILDI
Türkiye'den
15 Nisan 2019 Pazartesi 16:17

THY'DE TİS İMZALARI ATILDI

Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesine imza attı

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, bugün imzalanan anlaşma ile sona erdirildi.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda düzenlenen imza törenine Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası’ndan birçok yetkilinin katılımı gözlendi. Sözleşme, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından imza altına alındı.

İmzalanan 3 yıl süreli anlaşma çercevesinde personel maaşlarına; 2019'un birinci 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2020'nin ilk 6 ayı için enflasyon+%2, ikinci 6 ayı için enflasyon+%1,5, 2021'in ilk ve ikinci dönemleri içinse enflasyon+%1 oranlarında zam yapılması kararı alındı. Ayrıca, seyyanen net 5.000 TL tutarında da ödeme yapılmasına karar verildi.

Tüm bunlarla birlikte, uçucu personelin mevcut haklarının iyileştirilmesine yönelik taraflarca sürdürülen kapsamlı çalışmaların da yine ortak memnuniyet paydasında neticeye erdirilmesi hedefleniyor.

Atılan imzalar sonrası sözleşmeyle ilgili görüş beyan eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Türk Hava Yolları, bu toprakların en geniş istihdam kapasitelerinden birine sahip. Ülkemizin kalkınma ve gelişiminin en önemli itici güçlerinden biri olan markamız büyüdükçe Türkiye’miz, coğrafyamız, bölgemiz ve geleceğimiz de büyüyor. Markamızı büyüten en önemli faktör ise hiç şüphesiz gece gündüz demeden, bu milli duyarlılıkla çalışan büyük Türk Hava Yolları ailesinin çok kıymetli çalışanları. Çalışma şartlarından memnun her bir emek sahibinin kurum aidiyetini daha da artıracağına ve son tahlilde en küçük unsurunu teşkil ettiği motivasyon zincirinde diğer unsurları da pozitif etkileyerek, büyük başarıya mutlak surette ulaşacağına olan inancımızla, bu ailenin her bir ferdini memnun etmek boynumuzun borcu diyor ve inşallah yeni evimiz İstanbul Havalimanı’nda daha nice büyük başarılara hep birlikte imza atacağımızın sonsuz inanç ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK KAZANÇLI TİS'İ"

İmza töreninde yaptığı konuşmada 22 bini aşkın üyenin hepsini aynı anda mutlu etmenin mümkün olmadığını hatırlatan Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal "Kapitalizmin sendikaları yok etme çabası Hava-İş için geçerli değil. 'Sarı sendika' diyorlar. 'El insaf' diyorum. Sokaklara çıkıp bağırmak, mitingler yapmak kazanç mı acaba? Karşımızda uzlaşabileceğimiz iletişimi yüksek insanlar var. Türkiye'nin en yüksek kazançlı TİS'ini icra ediyoruz. Eksiklerimiz olabilir Vazifemizi alnımızın akıyla icra etmeye gayret gösterdik" diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Yorumcu
 15 Nisan 2019 Pazartesi 21:53
Maşallah ne de güzel sarılmışlar birbirlerine, allah ayırmasın.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule