MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY’DE SICAK GELİŞMELER
Havacılık Haberleri
11 Nisan 2018 Çarşamba 16:19

THY’DE SICAK GELİŞMELER

Türk Hava Yolları yönetimi, Hava-Sen’e üye olan 9 kabin memurunun savunmalarını yetersiz bularak verimsizlikten dolayı iş akitlerini fesh etti. 6 pilotun da savunmaları değerlendirme sürecinde

Türk Hava Yolları yönetimi, Hava-İş’e alternatif olarak kurulan Hava-Sen Sendikasına üye 9 kabin memurunun savunmalarını istemişti. Geçtiğimiz hafta savunmalarını veren bu kabin memurlarının savunmaları THY İcra Komitesi tarafından yetersiz bulunarak çalışmalarından verim alınmadığı gerekçesiyle bugün iş akitleri feshedildi. THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı’na çağrılan 9 kabin memuruna iş akitlerinin feshedildiği tebliği edildi.

İşten çıkarılan kabin memurlarının isimleri şöyle:

Gülay Gülger, Ersin Paşa Kılıç, M.Bilge Kanmış, Gülnihal Tuncer, Filiz Kılıç, Aslı Sönmez, Özgür Özen, Mehdi Sevinç ve Ahmet Oruk.

THY yönetimi kabin memurlarını yanı sıra Hava-Sen Genel Başkanı Kaptan Pilot İskender Çarkcı da dahil olmak üzere 6 pilotun da savunmasını istedi. Pilotların savunmalarının değerlendirme sürecinde olduğu, kararın birkaç gün içerisinde verilmesinin beklendiği öğrenildi.

Savunması istenen pilotlar şunlar:

İskender Çarkcı, Atilla Kaya, Süleyman Önder, Mustafa İşgören, Seçkin Koçak ve Hakan Tokay.

İş akitleri fesh edilen kabin memurlarına yapılan tebliğde, “Çalışmalarınızdan verim alınamadığından ve hizmetlerinizden istifade edilemediğinden konu hakkında açıklama sunmanız istenmiştir. Sunmuş olduğunuz açıklama yeterli görülmediğinden iş sözleşmeniz İcra Komitesi’nin 10.04.2018 tarih ve 600 sayılı kararı ile Toplu İş Sözleşmesinin atfıyla 4857 sayılı İş Kanunu’nun 17.,18. ve 19. maddelerine uygun olarak kıdem ve ihbar tazminatınız peşin ödenmek kaydıyla iş sözleşmeniz bildirimli olarak feshedilmiştir ifadeleri yer alıyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sarı
 13 Nisan 2018 Cuma 09:53
THY yönetimi sarı sendikayı koruyor mu?
 Esra
 11 Nisan 2018 Çarşamba 22:21
Çok üzüldüm hepsi çok değerli insanlar yazık ...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule