MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY ÇAĞRI MERKEZİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ
Havacılık Haberleri
7 Aralık 2018 Cuma 10:50

THY ÇAĞRI MERKEZİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ

Türk Hava Yolları ‘Çağrı Merkezi’ Güney Amerika uçuşlarının artmasına paralel olarak yolcuların taleplerine destek sağlayabilmek için Portekizce de hizmet vermeye başladı

Dünya genelinde bin 365 personelle 'Çağrı Merkezi' hizmeti veren Türk Hava Yolları (THY), Güney ve Latin Amerika uçuşlarının artmasına paralel olarak yolculardan gelen rezervasyon, uçuş bilgisi ve özel yolcu programları bilgi taleplerine destek sağlayabilmek için Portekizce de hizmet vermeye başladı. Türk Hava Yolları'nın 13 dilde hizmet veren çağrı merkezinde, Portekiz'den İstanbul'a gelen beş Portekizlinin göreve başlamasıyla birlikte 14 dilde hizmet verilmeye başlandı.

Dünya genelinde 15 farklı noktada 4 ayrı firma ve toplamda bin 365 personelle 'Çağrı Merkezi' hizmeti veren Türk Hava Yolları (THY), Güney ve Latin Amerika uçuşlarının artmasına paralel olarak yolculardan gelen rezervasyon, uçuş bilgisi ve özel yolcu programları bilgi taleplerine destek sağlayabilmek için Portekizce de hizmet vermeye başladı. Dünya üzerinde en yaygın altıncı dil olan Portekizce çağrıların karşılanmasıyla birlikte çağrı merkezinden Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 14 farklı dilde hizmet verilmeye başlanmış oldu. Türk Hava Yolları (THY) çağrı merkezinde halen İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Ukraynaca, Romence, Fransızca, Almanca, Arapça, Japonca, Korece ve Çince de hizmet veriyor. Bu yılın ilk 9 ayında ise Türkçe ile birlikte 13 dilde toplam 8 milyon 814 bin çağrıya cevap verildi. En yüksek aylık çağrı sayısı ise yaz sezonunun en yoğun olduğu Temmuz ayında toplam 1 milyon 75 bin 283 çağrı ile gerçekleşti. Portekizce çağrı Merkezi hizmetinin başlamasıyla birlikte hizmet verilen dil sayısı 14'e yükselmiş oldu. Portekiz'den İstanbul'a gelen beş Portekiz vatandaşı, Türk Hava Yolları çağrı merkezinde, müşterilere Portekizce hizmet vermeye başladı.

“GÜNLÜK 30-35 BİN ÇAĞRI GELİR"

Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi Yönetim Müdürü Fatih Güver, "Toplam 15 lokasyonumuz var. 4 tanesi yurt dışında 11 tanesi yurt içinde olmak üzere. Yurt dışı lokasyonlarımız Arnavutluk, Ukrayna, Romanya ve Çin. Çin'de Çince, Japonca ve Korece hizmet veriyoruz. Ukrayna'da İngilizce ve Rusça hizmet veriyoruz. Bu dillerden bir kısmını yurt dışında karşılıyoruz. Bir kısmını yurt lokasyonlarımızda karşılıyoruz. Türkçe ve İngilizce dahil toplam 14 dilde hizmet veriyoruz. Bu 14 dilin üzerine bir de işaret dili ile engelliler çağrı merkezimiz var. Günlük yaklaşık 30-35 bin çağrı gelir Türk Hava Yolları çağrı merkezine. Aylık bazda bakıldığı zaman da bu yaklaşık 1 milyon bandındadır. Çağrı sektörü havacılık sektörü düşünüldüğünde bu önemli bir hacimdir" diye konuştu.

"Dil hacmi düşünüldüğünde 2-2,5 milyar insana hizmet veriyoruz"

Dünyanın en fazla dilde merhaba diyen çağrı merkezine sahip olduklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Güver, "Dillerimizin 7-8 tanesi 7-24 hizmet veriyor. Bin 400'e yakın müşteri temsilcimiz var. 14 dilde hizmet veriyoruz. Dil hacmi düşünüldüğünde 2-2,5 milyar insana hizmet veriyoruz. Zaten bu yüzden de Türk Hava Yolları çağrı merkezi olarak şöyle bir sloganımız var: "Dünyanın en fazla dilde Merhaba diyen çağrı merkeziyiz" havayolu sektörü anlamında. Biz hizmet verdiğimiz dil anlamında en fazla farklı dilde hizmet veren havayoluyuz. Zaten dünyada en fazla noktaya uçan havayolu Türk Hava Yolları. Çağrı merkezinin de bu kriterden aşağı kalması beklenemezdi" şeklinde konuştu.

"Bizim en önemli ve asıl görevimiz ana dili Portekizce olan müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak"

Türk Hava Yolları projesinde çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Felipe Marquez, "6 ay önce Türkiye'ye geldim ve Türk Hava Yolları projesinde çalışmaya başladım. Burada çalışmayı çok seviyorum. Bizim en önemli ve asıl görevimiz, ana dili Portekizce olan müşterilerimize ki bu müşteriler Amerika'dan, Avrupa'dan ya da Afrika'dan olabilir en iyi hizmeti sunmaktır. Burada çalışmayı hem çok güzel vakit geçirdiğimiz için hem de birçok kişiye yardımcı olabildiğimiz için çok seviyorum. Türkiye'de edindiğim deneyimler var. Hem kişisel hem de profesyonel alanlarda kendimi çok geliştiriyorum. Burada yerel kültür çok farklı ve birçok yeni şey öğrenebiliyorum, bu da beni çok mutlu ediyor. Dil ve Edebiyat mezunuyum, bu da çağrı esnasında konuşma becerilerimde bana çok yardımcı oluyor. Yaptığımız iş için çok büyük önem taşıyor, çünkü her türlü yolcuyla başa çıkabilmemiz için gerekli becerilere sahip olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Tuncer CENGİZ-İHA

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule