MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY BUHARA'YA UÇUYOR
Seyahat Rotası
7 Haziran 2022 Salı 16:37

THY BUHARA'YA UÇUYOR

Türk Hava Yolları, Özbekistan’ın tarihi şehri Buhara’yı uçuş ağına ekledi

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları, uçuş ağına yeni destinasyonlar eklemeye devam ediyor. Bayrak taşıyıcı, Orta Asya’nın 2500 yılı aşkın tarihe sahip ve UNESCO ‘’Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olan kadim şehri Buhara’ya uçmaya başladı. Küresel markanın 7 Haziran günü TK266 sefer sayısıyla şehre ilk kez teker koyan Airbus A321neo tipi uçağı havalimanında su takı ile karşılandı.

Buhara uçuşlarının başlaması ile ilgili görüş belirten Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Sahip olduğu değerleri ile gezginleri tarihi bir yolculuğa çıkaran Buhara’yı uçuş ağımıza eklemekten mutluluk duyuyoruz. Geçmişi ve bugünü bir arada yaşayan bu kadim şehre düzenleyeceğimiz uçuşlarımız ülkemiz ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve manevi bağları desteklerken, Özbekistan’ın tarih kokan sokaklarını dünyanın dört bir yanından gezginlere açacaktır. Uçuşlarımızın hem Türkiye hem de Özbekistan için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

7 Haziran 2022 tarihi itibarıyla İstanbul Havalimanı- Buhara Uluslararası Havalimanı arasında karşılıklı gerçekleşecek uçuşlar, haftanın 2 günü (salı ve cuma) icra edilecek ve İstanbul Havalimanı’ndan saat 01.30’da, Buhara Havalimanı’ndan ise yerel saatle 09.10’da düzenlenecek.

Türk- İslam dünyasının ruhani kalbi ve ‘’Kubbetü’l İslam’’ (İslam’ın kubbeleri) unvanına sahip üç şehirden biri olan Buhara, zengin ilim tarihi, kültürü ve İslami dokusuyla geçmişten günümüze milyonlarca turistin ilgisini çekmiştir. Tarih boyunca Türk- İslam Dünyası’yla bağlarını güçlendiren Türkiye, bayrak taşıyıcının gerçekleştireceği seferlerle bölgeye olan ilgiyi daha da artırmayı hedefliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule