MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY 64 MİLYONU GEÇTİ
Havacılık Haberleri
9 Kasım 2018 Cuma 15:36

THY 64 MİLYONU GEÇTİ

Türk Hava Yolları Ekim ayında yüzde 83,4 doluluk oranına ulaştı

Ekim ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıklayan Türk Hava Yolları, bu ayda yüzde 83,4’lük doluluk oranına ulaştı. Geçen yılın pozitif baz etkisine rağmen yolcu sayısı, ücretli yolcu kilometre ve doluluklardaki artış, Türkiye’ye ve Türk Hava Yolları’na olan talep artışının yılın sonuna doğru da devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu.

Ekim 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesine Göre;

Taşınan yolcu sayısında görülen büyüme trendine Ekim ayında da devam edilmiş olup, taşınan yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık %5’lik artış göstererek 6,5 milyona, toplam doluluk oranı ise %83,4’e ulaştı.

Ekim ayında, toplam doluluk geçen yılın aynı dönemine göre 2 puan arttı. Dış Hat doluluk 3 puanlık artışla %83,2 olarak gerçekleşirken, İç Hat uçuşlarda ise %85,1 doluluk oranına ulaşıldı.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısında yaklaşık %7’lik bir artış yaşandı. Dıştan dışa transfer yolcu hariç yurtdışı yolcu sayısında ise %8’lik bir artış yaşandı. Kargo ve Posta hacmi geçtiğimiz aylardaki çift haneli büyüme trendine devam ederek, geçen yılın aynı dönemine göre %24 arttı. Kargodaki bu büyümeye %42 ile İç Hatlar, %35 ile Afrika, %30 ile K. Amerika ve %24 ile Avrupa katkı sağladı.

Ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yolcu doluluk oranında Afrika’da yaklaşık 7 puan, K. Amerika’da 4 puan, Avrupa ve Uzak Doğu’da ise 3 puan artış gerçekleşti.

Ocak-Ekim 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesine Göre ise;

Yılın ilk on ayında geçen yılın aynı dönemine göre talepte yaklaşık %10’luk artış sağlanıp, yolcu sayısı da %11 artarak 64 milyonu aştı. Toplam yolcu doluluk oranı Ocak-Ekim döneminde 3 puanlık artış ile %82,2 olarak gerçekleşti. Yurtdışı yolcu doluluğu 3 puan artarak %82 seviyesine ulaşırken, yurtiçi yolcu doluluğu ise yaklaşık 2 puan artarak %86 seviyesine ulaştı.

Dıştan dışa transfer yolcu (transit yolcu) hariç tutulduğunda yurtdışı yolcu sayısında yaklaşık %13’lük önemli bir artış yaşandı.

Yılın ilk on ayında toplam taşınan Kargo ve Posta geçen seneye göre %25 artarak 1 milyon tonu aştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule