MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEST SÜRÜŞLERİ BAŞLIYOR
Türkiye'den
6 Eylül 2021 Pazartesi 18:33

TEST SÜRÜŞLERİ BAŞLIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi’ne ilişkin “Kasım 2021’de bu noktada, ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız.” dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi’ne ilişkin, “İlk ray kaynağını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ocak 2020’de yaptığımız metro hattımızda, son TBM’nin çalışmalarını 10 Mayıs 2020’de tamamlayıp Gayrettepe istasyonuna ulaştık. 8 Eylül 2020’de ilk trenlerimizi raylara indirdik. Kasım 2021’de de bu noktada, ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız” dedi.

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi kapsamında Kağıthane metro istasyonunda incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, yapılan çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Halihazırda inşası devam eden 103,3 kilometre ile Bakanlık olarak aynı anda en fazla raylı sistem hattı yaptığımız şehrimiz olan İstanbul’da işletmede olan 80 kilometrelik raylı sistem hattı ile birlikte Bakanlığımız tarafından İstanbulluların hizmetine sunulan raylı sistem uzunluğu, toplamda 183,3 kilometreye ulaşacak. Bugün itibarıyla İstanbul’un raylı sistem ağının toplam uzunluğu 251 kilometre, ayrıca yapımı devam eden 7 ayrı metro hattımızın uzunluğunun toplamı 103,3 kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında İstanbul’un raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye yükselecek.

“İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğunda devam eden 7 raylı sistem projemiz var”

Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğunda devam eden ve toplam uzunlukları yaklaşık 103,3 kilometre olan 7 raylı sistem projesi bulunduğunu, bu projelerin; Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı metro hattı, Küçükçekmece-Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar (Kirazlı) metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura Hastanesi-Kayaşehir metro hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistemi ve Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm Projeleri olduğunu hatırlattı.

“37,5 kilometre uzunluğundaki bu metro hattımız 9 istasyondan oluşuyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi’nde gelinen noktaya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hava yolu trafiğinde küresel bir hub olma iddiamızı destekleyen İstanbul Havalimanı’mızla birlikte Göktürk, Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş’a ulaşan 37,5 kilometre uzunluğundaki bu metro hattımız 9 istasyondan oluşuyor. Projemizde bugüne kadar 76 bin 509 metre tünel açarak tünel çalışmalarımızı tamamladık. 1 milyon 518 bin 322 metreküp beton dökerek beton işlerinin yüzde 97,5’ini bitirdik. 74 bin 20 kilometre ray montajı yaparak bu işleri de yüzde 96,6 oranına ulaştırdık. İstasyonlarımızda 154 bin 448 metrekare kapalı alan oluşturduk. Aynı anda 10 adet TBM ile Türkiye’nin en fazla tünel açma makinesi kullanılan projesini yürüttük.

İlk ray kaynağını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ocak 2020’de yaptığımız metro hattımızda, son TBM’nin çalışmalarını 10 Mayıs 2020’de tamamlayıp Gayrettepe istasyonuna ulaştık. 8 Eylül 2020’de ilk trenlerimizi raylara indirdik. Kasım 2021’de de bu noktada, ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule