MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEMEL KOTİL’DEN GENÇLERE ÇAĞRI
Türkiye'den
18 Şubat 2019 Pazartesi 09:49

TEMEL KOTİL’DEN GENÇLERE ÇAĞRI

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye’nin çıkışı savunma sanayisinden olacağını curguladı ve gençlere seslendi: Dev projelerimiz için 10 bin mühendis gence ihtiyacımız var. Notu 3’ten yukarı olan gelsin

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Sabah Gazetesi’nden Feride Cem’e konuştu.

Yetenekli mühendislere büyük ihtiyaç olduğunu belirten Temel Kotil, "Ana kucağındaki bebeklere bile mühendis ol dememiz lazım. Notunu 3'ün üstünde tut, başım üzerine, çık gel... 2027'de 10 bin mühendise çıkacağız" diye konuştu:

 Neden çocuklarımıza "mühendis ol" diyelim?

Ülkemizde en iyi beyinlerimiz doktor olmayı tercih ediyor. Doktorlara da saygımız var ama mühendis olsunlar. Türkiye'nin yüzbinlerce mühendise ihtiyacı var. Aileler çocuklarının mühendis olmasını istemiyor ama bu çok önemli. Alman, Fransız ve İngilizler böyle yapıyor.

ÜNİVERSİTE AYRIMI YOK

 İşe alım kriteriniz ne, her başvuranı işe alıyor musunuz?

Üniversite ayrımı yapmıyoruz. Tek kriterimiz not ortalamasının 4 üzerinden, en az 3 olması. Notu düşük olup da ortaya bir şey çıkaranlara da imkân veriyoruz... Öğrencilerimiz çok çalışsın. Öğrenci 7/24 öğrenci olmalı.

Hangi mühendisliklere iş imkânı sağlıyorsunuz?

Makine, uçak, malzeme, aerodinamikçi, termodinamikçiler hemen web sayfamızdan başvuru yapsınlar. Şu anda mühendislik okuyan bin öğrenci bizde haftada en az bir gün stajyer olarak çalışıyor. 60 üniversite ile protokol imzaladık.

Kaç mühendis alacaksınız?

10 yıllık master planımız hazır... Halen biz 3 bin 600 mühendis istihdam ediyoruz... Bu yıl da Allah'ın izniyle 1.000 mühendis alacağız... Bu sayıyı 2027'ye kadar 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda 8 bin 500 kişilik toplam istihdamımız var. 2027'de istihdam hedefimiz 20 bin kişi, bunun yarısı mühendis olacak...

FERİDE CEM - Sabah

RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Zet
 21 Şubat 2019 Perşembe 09:37
Son açıklanan işsizlik rakamları özellikle genç işsiz nüfus hakkında bu zatın çok bilgisi yok galiba.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule