MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEKNOFES'TE
Havacılık Haberleri
9 Eylül 2018 Pazar 09:30

TEKNOFES'TE "HACKER" YARIŞI

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde aralarında dünyaca ünlü isimlerin de bulunduğu hacker’lar da yarışacak

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul için geri sayım başladı. TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, ulusal ve uluslararası profesyonel havacılık ekiplerinin gerçekleştireceği gösteriler izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. 4 gün boyunca sürecek havacılık gösterileri kapsamında jet uçak gösterileri, paraşüt atlayışları, planör, helikopter ve akrobasi gösterileri sunulacak. Festival kapsamında gösterilerini sunacak ekipler arasında Solo Türk de yer alacak.

TEKNOFEST İstanbul, havacılık şovlan, uçak sergileri, rüzgar tüneli ve diğer etkinliklerle birlikte birçok yarışmaya da sahne olacak. Yarışmaların en ilginci ise Hacklstanbul 2018 Capture the Flag (CTF) adıyla düzenlenecek. CTF'de dünyaca ünlü hacker’ların da aralarında bulunduğu 2 bine yakın katılımcı 20-23 Eylül'de düzenlenecek Teknofest İstanbul'da büyük bir mücadelenin parçası olacak. Siber güvenlik alanında en büyük otorite olarak kabul edilen APWG, ISSA ve ISACA'nın yönetim kurulu başkanlarının anahtar konuşmacı olarak katılacağı mücadele Avrupa Birliği Siber Güvenlik Konseyi (ECSO) ve Romanya Bilim ve Teknoloji Bakanı tarafından da yakından takip edilecek. Hacklstanbul 2018 CTF yarışması, dünya çapında yüzlerce ülkeden binlerce hacker’ı yeteneklerini sergilemek üzere bir araya getirecek. Yarışmacılar, özel olarak oluşturulmuş gerçek siber saldırı ortamlarının çeşitli etaplarında tüm becerilerini sergileyerek, kendileri için hazırlanan sistemleri ele geçirmeye çalışacak.

GİRİŞİMCİLER BULUŞACAK

Türk girişimciler ve yatırımcılarla birlikte, uluslararası teknoloji girişimlerini ve yatırımcılarını bir araya getiren Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi'nde en başarılı 15 yabancı girişim 1 yıl boyunca İstanbul'da ücretsiz ofis desteğinin; en başarılı 10 Türk girişimci ise 1 hafta boyunca Silikon Vadisi'nde StarCamp eğitimi ödülünün sahibi olacak.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule