MENÜ
İstanbul 14/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAKSİCİLERE DİL EĞİTİMİ VERİLDİ
Türkiye'den
26 Ekim 2018 Cuma 08:52

TAKSİCİLERE DİL EĞİTİMİ VERİLDİ

İYH'de faaliyete başlayacak lüks taksilerde görev yapacak olan taksicilere İngilizce ve 'davranış bilimleri' konusunda ders verildi

Yeni Havalimanı (İYH) açılışına 3 gün kala hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı havalimanında ilk kez yer radarlarının da kullanılması için provalar yapıldı.

Eğitimleri tamamlanan personel, açılıştan iki gün önce yeni havalimanında çalışmalara başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)-İGA ve Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, İYH'de görev yapacak taksilerin rengini açılışa iki gün kala ilan edecek. Taksilerle yolculuk yapan yolcular araç içerisindeki ekranlarda gidecekleri güzergâhı, alternatif yolları ve ücretleri görebilecek. Faaliyete başlayacak lüks taksilerde görev yapacak olan taksicilere İngilizce ve 'davranış bilimleri' konusunda ders verildi. İYH'de her anlamda yeniliklerle karşılaşacak olan yolcular, ulaşımda farklılıkları gözlemleyecek.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, 660 taksiyle görev yapacak. Araçlar 3 yaşını geçmemiş olacak. Filoda 30 D, 50 adet E ve 580 adet de C segmenti araçlar yer alacak. Taksilerin rengi ise gövde turkuvaz üstü beyaz ile gövde sarı üstü beyaz olarak iki alternatifli hazırlandı.

YOLCU NOT VERECEK

Öte yandan taksiler için yeni bir çağrı sistemi de geliştirildi. İBB'den onay bekleyen sistemle İYH'de taksiye binen yolcu monitörde Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak şoförün adını görecek.

Üç farklı yol haritası ve fiyat seçeneğini de yolcu belirleyecek. Şoförün fazla para alması, sigara içmesi gibi davranışlarına yolcu puan verecek. Puanı kötü olan şoför ihraç edilecek.

Erhan Öztürk-Sabah

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule