MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAKSİ SAYISI BİNE ÇIKACAK
Türkiye'den
1 Haziran 2019 Cumartesi 15:40

TAKSİ SAYISI BİNE ÇIKACAK

İstanbul Havalimanı’ndaki taksi sayısının bine çıkacağı açıklandı

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nin Başkanı Fahrettin Can, Uber uygulamasının Türkiye’den çekilmesine ilişkin açıklamada bulundu. “Uber bugün çekildi ama yarın tekrar veya başka bir firma, yine farklı bir dijital çağrı sistemi üzerinden gelebilir" diyen Can, bu nedenle kanunlarla bunun tamamen önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Can, İstanbul Havalimanı'nda görev yapan taksi sayısının ise yakın zamanda bine çıkacağını açıkladı.

Fahrettin Can "Yani korsan taşımacılığın yüzde 100’e yakın önüne geçilebilmesi için kanunlarla bunun bertaraf edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve siyasi otoritenin duruşu Uber’in çekilmesine yol açmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi

Yolcu taksi şoförünü puanlayacak

İstanbul Havalimanı’nda yolcu memnuniyetini arttırmak için kısa bir süre sonra yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini kaydeden Fahrettin Can, “5 yıldır biz Uber ile mücadele veriyoruz. 5 yıldır taksici esnafını mağdur edilmiştir, taksicinin ekmeğini çalmıştır. Kendileri de siyasi otoritenin önüne çıkarak ‘Biz mağdur olduk’ diye feryat etmekteler. Halbuki mağdur olan taksici esnafıdır. Hiç hakları olmadığı halde taksicilerin ekmeğini çalmışlar ve mağdur etmişlerdir. Yolcu gelip araca bindiğinde araç şoförünün fotoğraf ve isimi gibi bilgileri yolcunun önündeki ekrana çıkacak. Şikayet edebileceği yerler belli olacak. Yolcu örneğin Taksim’e gitmek istiyorsa şoför farklı güzergahın olduğunu ve bu yolun kaç dakikada kaç liraya gideceğini yolcu bilecek. Sonra indiğinde yolcu taksi şoförüne puan verecek. O puanda hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de kooperatifimiz tarafından takip edilecek” dedi.

İstanbul Havalimanı'ndaki taksi sayısı bine çıkacak

İstanbul Havalimanı’nda artan talep doğrultusunda taksi sayısının da ilerleyen dönemde arttırılacağını dile getiren İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperafiti Başkanı Fahrettin Can, "Şu an 800 araçla İstanbul Havalimanı'nda çalışıyoruz. Çok yakında genel kurulumuz ve İGA'nın isteği ve arz talep doğrultusunda bunu bine çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Ferhat Yasak İSTANBUL (İHA) 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule