MENÜ
İstanbul 17/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAHRAN'DA KARGO UÇAĞI DÜŞTÜ
Dünyadan
14 Ocak 2019 Pazartesi 09:34

TAHRAN'DA KARGO UÇAĞI DÜŞTÜ

İran'ın haber ajansı ILNA'nın son dakika haberine göre Boeing-707 tipi kargo uçağı Tahran yakınlarında düştü. Tahran'a bağlı Sefadeşt kırsalında düştüğü belirtilen uçakta 16 kişi bulunuyordu

İran'ın başkenti Tahran'a bağlı Sefadeşt kırsalında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten havalanan Boeing 707 tipi bir kargo uçağı düştü. Uçakta 16 kişi olduğu aktarıldı. Uçağın, başkent Tahran'ın batısında yer alan Kerec'teki Feth Havaalimanı'na inmek için alçalmaya geçtiği sırada düştüğü belirtildi. Kırgızistan, uçağın İran merkezli Payam Hava Yolları'na ait olduğunu duyurdu.

İRAN ORDUSUNA AİT

Kazanın ardından İran Ordusu açıklama yaptı ve uçakta 16 kişinin bulunduğunu ve uçağın İran Ordusu'na ait olduğunu belirtti. Olay yerine çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kazanın ardından yapılan arama kurtarma çalışmalarında 15 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve bir kişinin ağır yaralı olarak kurtulduğu açıklandı.

BOEING 707'NİN ÖZELLİKLERİ

Dar gövdeli ve 4 motorlu olan Boeing 707 tipi uçak, 1957 yılında havacılık sektöründe kullanılmaya başlandı. 4 bin 630 ila 10 bin 650 km uçuş menzili olan Boeing 707, Batı Sivil Havacılığı'nda önde gelen seçenek oldu.

Günümüzde Boeing 707 tipi uçaklar birçok havayolu şirketi tarafından kullanılmıyor olsa da bazı şirketler ve ülkeler askeri ve sivil kargo taşımacılığı için bu uçak tipini kullanmayı sürdürüyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 B707
 14 Ocak 2019 Pazartesi 11:34
Uçak payam havaalanına inmesi gerekirken pilot yanlışlıkla yakında bulunan kuçuk bir askeri havaalanı fath havaalanına inmiş ve pistin kısa olması nedeniyle duvara çarpıp yerleşim alanına girmiş . 16 kişinin bulunduğu uçakta sadece uçuş muhendisi yaralı olarak kurtulmuş .uçak kırgızistandan irana et taşıyormuş ve iran ordusuna aitmiş
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule