MENÜ
İstanbul 13/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAARRUZ TİPİ İHA 2020'DE HAZIR
Türkiye'den
29 Mart 2019 Cuma 11:14

TAARRUZ TİPİ İHA 2020'DE HAZIR

Baykar tarafından üretilen taarruz tipi İHA Akıncı, 2020'de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek

İsrail’in Türkiye’ye vermediği insansız hava araçlarını (İHA) 5’te 1’i fiyatına yerli imkanlarla üreten Baykar, taarruz tipi silahlı İHA olan Akıncı’yı ise ağustosta test için havalandıracak.

Akıncı 1350 kilo yük taşıyabilecek. Yerli yazılımla yönetilen ve üretilen Som-A, Cirit, MK-82 ve Bozok gibi füzeler ve yeni test edilen milli akıllı mühimmatlar da Akıncı’da kullanılabilecek. Taarruz tipi Akıncı’ların 2020’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında kullanılması hedefleniyor.

Baykar’ın kullanıma sunduğu Bayraktar TB-2 modeli 75 adet İHA, Türk Hava Kuvvetleri F16’larının hedeflerini kolayca vurmasını sağlıyor. Bu İHA’lar, birçok dost ülkeden de sipariş ediliyor. Katar’dan sonra Ukrayna için de 6 İHA’nın üretimine başlandı. İHA’ların şimdiye kadar yaptığı 90 bin saatlik uçuşa ait veriler ise Akıncı taarruz tipi İHA’ların üretiminde kullanılıyor.

İHA’ların keşif ve istihbarat faaliyeti Akıncı’da silahlı müdahale ile birleşecek. Böylece Türkiye, milli imkanları ile bu sınıfta Silahlı İnsansız Hava Aracı üreten 3 ülkeden biri haline gelecek. Halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde 69 adet, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ise 6 adet olmak üzere 75 tane Bayraktar TB2 milli İHA görev yapıyor.

Posta

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule