MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SUPERBIRD-9 İNŞA EDİLECEK
Dünyadan
1 Nisan 2021 Perşembe 11:43

SUPERBIRD-9 İNŞA EDİLECEK

SKY Perfect JSAT, Superbird-9 telekomünikasyon uydusunu inşa etmek için Airbus ile sözleşme imzaladı

Japonya’daki ana uydu operatörü ve dünyanın önde gelen Sabit Uydu Hizmeti sağlayıcısı olan SKY Perfect JSAT Corporation, tamamen dijital yörüngede yeniden yapılandırılabilir bir telekomünikasyon uydusu olan Superbird-9’u inşa etmek üzere Airbus ile anlaştı.

Uydu, Airbus’ın standartlaştırılmış OneSat ürün serisine dayanacak. Airbus, Superbird-9 uzay aracının tasarımı ve üretimi, yörünge içi operasyonlar ve yer segmenti için ilgili hizmetler ve desteğin yanı sıra dijital yükü yönetmek ve uçtan uca uydu kaynaklarını çalıştırmak için gelişmiş bir dijital paket de dahil olmak üzere anahtar teslimi bir çözüm sağlayacak.

OneSat uydusu, SKY Perfect JSAT’nin önemli bir yayın misyonunun yerine getirilmesine ve aynı anda müşterileri için güçlü performans ve çığır açan bir deneyim ile tam esnek HTS (Yüksek Verimli Uydu) hizmetleri sunmasına olanak tanıyacak.

Superbird-9, başta Doğu Japonya ve Doğu Asya olmak üzere Ku bandında yayın ve geniş bant hizmeti sunacak. SKY Perfect JSAT filosuna günlük esneklik getirmekle birlikte yük görevlerinin yapılandırılmasına, uyarlanmasına ve birleştirilmesine olanak tanıyacak. Bu, yük teknolojisi ve yörünge içi kaynak yönetimindeki en son yenilikleri kullanarak DTH yayınından geniş bant HTS’ye kadar denizcilik ve aero-bağlantı hizmetleri dahil her şeyi kapsıyor olacak. SKY Perfect JSAT, bu sözleşme dahil toplam yatırımın yaklaşık 30 milyar yen olduğunu tahmin ediyor.

Airbus Uzay Sistemleri Başkanı Jean-Marc Nasr, “Bu sözleşme, Japonya’da Airbus için bir dönüm noktası niteliğindedir. Bir Japon telekomünikasyon operatörünün Avrupa’dan uydu siparişi vermesi bir ilktir. SKY Perfect JSAT’in uydu filosunu güçlendirmek için Superbird-9'u inşa etmek için Airbus’ı seçmesi, OneSat tasarımımızın merkezinde yer alan en son teknolojinin büyük bir onayıdır. OneSat uydusu sipariş edilen 7. yazılım tanımlı Superbird-9, SKY Perfect JSAT Corporation müşterileri için güçlü bir performans ve çığır açan bir deneyim sunacak. Umarım bu sözleşme, yakın gelecekteki birçok iş birliğinin yolunu açar” dedi. 

SKY Perfect JSAT Holding Başkanı ve CEO’su Eiichi Yonekura şunları söyledi: “İlk Japon ticari iletişim uydusunu 1989’da fırlattığımızdan beri, yörüngede 30’dan fazla uydu ile yenilikçi uzay görevleri geliştiriyoruz. Topluma en iyi uydu kullanım çözümlerini sunmamızı sağlayan her bir uydu tedarikinde önümüzdeki 20 yıl için piyasa talebi tahmininde bulunduk. 2024 mali yılında hizmete girmesi planlanan yeni Superbird-9 esnek uydumuz, Doğu Asya ülkelerinde zengin ve değişken Ku-bant kapsama alanıyla son derece esnek dijital teknolojiye sahip olacak. Oyunun kurallarını değiştiren yeteneklerle, daha fazla müşteri rahatlığı için esnek uydu iletişim hizmeti sağlayacağız. Superbird-9’un gelişmiş iletişim hizmetimizi sağlamada ve yeni uzay görevleri geliştirmede önemli bir rol oynayacağına yürekten inanıyoruz.”

Bir bakışta Superbird-9 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule