MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SPACEX TARİH YAZDI
Havacılık Haberleri
12 Nisan 2019 Cuma 07:35

SPACEX TARİH YAZDI

Falcon Heavy ile ilk defa ticari göreve çıkan SpaceX, ARABSAT-6A uydusunu yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdıktan sonra 3 roketi de Dünya’ya tekrar indirdi

SpaceX, Falcon Heavy ile akıllardan çıkmayacak bir göreve imza atarak tarih yazdı. 3 ayrı roketle uzaya ARABSAT-6A uydusunu gönderen SpaceX, bu 3 roketi Dünya’ya geri indirmeyi başardı.

SpaceX, bu gece Türkiye saati ile 01.15 sularında yeni bir tarih yazdı. Falcon Heavy ile ilk defa ticari göreve çıkan SpaceX, ARABSAT-6A uydusunu yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdıktan sonra Türkiye saatiyle 01.15 sularında 3 roketi de Dünya’ya tekrar indirdi.

Geçen sene gerçekleşen ve uzaya Tesla Roadster götüren ilk Falcon Heavy görevinde iki Falcon 9 roketi başarıyla inerken, ana roket ne yazık ki suya düşmüştü. Bugün gerçekleşen görevle birlikte, bu alanda da bir tarih yazılmış oldu.

Daha uzun süre yörüngede kaldığı için inişi direkt okyanus üzerinde bulunan bir drone gemiye yapan ana roket, bu sefer Elon Musk ve SpaceX ekibini üzmeyerek geminin üzerine kusursuz bir iniş yaptı. Bu başarılı inişle birlikte Falcon Heavy’de ilk defa kusursuz bir inişe imza atmış oldu.

Web Tekno

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule