MENÜ
İstanbul 14/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SOLOTÜRK AYJET’TE
Türkiye'den
13 Mart 2019 Çarşamba 18:18

SOLOTÜRK AYJET’TE

SoloTürk’ün ilk pilotlarından Murat Keleş, AYJET’te uçuş öğretmenliği görevine başladı

SoloTürk’ün ilk pilotlarından Murat Keleş, AYJET’te uçuş öğretmenliği görevine başladı. AYJET, Keleş'in katılımını sosyal medya hesaplarından böyle duyurdu:

SoloTürk, Türk Hava Kuvvetleri tarafından Türk pilotlarının yeteneklerini göstermek ve gençleri havacılığa teşvik etmek amacıyla 14 Ocak 2010 tarihinde Hava Pilot Binbaşı Murat KELEŞ, Hava Pilot Yüzbaşı Fatih BATMAZ ve Hava Pilot Yüzbaşı Sedat Yalın AHBAB’ın kurucu ekip olarak seçilmeleri ile hayata geçmiştir.

Solo Türk üzerinde bulunan kartal başı Türk Hava Kuvvetleri’nin sembolüdür. Altın renkli ay yıldız, Türk milletine verilen değeri simgeler. Uçağın üstündeki gümüş renkli tek yıldız, 21. yüzyılın yıldızı, kanattaki kartal ise havacılık ruhundaki özgürlük anlamına gelmektedir.

Türk Pilotunun yeteneklerini, üstün eğitim standartlarını F16 Savaşan Şahin uçağında gerçekleştirdiği akrobasi manevraları ile dosta düşmana gösteren SoloTürk, Türkiye ve yurt dışında yaptığı uçuş gösterileri ile ülkemizin gururu olmuş ve Türk gençlerini uçmaya özendirmiştir.

SoloTürk’ün ilk pilotlarından olan ve uçuş gösteri manevralarını hazırlayan, dokümante eden ekipte yer alan Murat KELEŞ, kariyerine Hava Harp Okulu’na katılarak başlamış ve uçak mühendisi olarak mezun olmuştur. İzmir Çiğli’de iki yıllık bir uçuş eğitiminin ardından Türk Hava Kuvvetlerinde jet pilotu olarak görev yapmıştır. Bu süreçte SoloTürk kurucu ekibinde yer almış, 18 Mayıs 2010 tarihinde Tek F-16 Gösteri Uçuşu için ilk eğitim sortisini gerçekleştirmiş ve eğitimini 20 Ağustos 2010 tarihinde tamamlayarak Türkiye’nin ilk F-16 Solo Gösteri pilotu olmuştur.

Murat KELEŞ, 2012 yılında Binbaşı rütbesinde kendi isteği ile Türk Hava Kuvvetlerinden ayrılmıştır. 2012 yılında TAI’ de Türk ve Pakistan Hava Kuvvetleri’nin F-16 modernizasyonlarında test pilotu olarak görev yapan Murat KELEŞ, daha sonra HÜRKUŞ uçağının ilk test ekibinde sertifikasyon test pilotu olarak yer almıştır. Murat KELEŞ Türk F16 uçağını sivil pilot olarak yalnız uçurmaya yetkilendirilmiş nadir pilotlardandır. Kariyeri boyunca 25 farklı askeri ve sivil uçakta 4000 saat civarında uçuş gerçekleştirmiştir.

7 Mart 2019 tarihinde AYJET’te uçuş öğretmenliği görevine başlayan Murat KELEŞ, pilotluk kariyerinde biriktirdiği bilgi ve tecrübeyi, bundan böyle gökyüzünde özgürce uçmaya hazırlanan idolü olduğu gençlere aktaracaktır. Murat KELEŞ’e Türk havacılığına katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve AYJET ailesine hoş geldiniz diyoruz.

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule