MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SİVİL HAVACILIKTA PARA CEZALARI ARTIRILDI
Havacılık Haberleri
11 Şubat 2020 Salı 09:26

SİVİL HAVACILIKTA PARA CEZALARI ARTIRILDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü para cezalarını artırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü para cezalarını artırdı. Buna göre zorunlu kurtarmaya yardım işlemleri ile can ve mal güvenliğini korumaya yönelik tedbirler dışında araştırma ve soruşturmanın selametle yürütülmesini engelleyenlere 31 bin TL'ye kadar para cezası kesilebilecek.

Resmi Gazete’de bugün yer alan düzenlemeye göre sivil havacılıkta uygulanacak para cezaları artırıldı. "2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ" yeniden düzenlendi.

Buna göre zorunlu kurtarmaya yardım işlemleri ile can ve mal güvenliğini korumaya yönelik tedbirler dışında artarıma ve soluşturmanın selametle yürütülmesini engelleyecek işler yapanlar,

Ulaştırma Bakanlığı’ndan işletme ruhsatı almayanlar,

İşletmeciler tarifeli uçuşlarda talep edilmesine rağmen uçuşlarında posta taşımazlarsa,

Denetim için istenen teknik ve ekonomik bilgiler verilmezse,

Uçak sicilinde alacaklı haklarına ilişkin ipotek, haciz ve buna benzer şerh ve kayıtlar bulunmaması şartıyla sicile kayıtlı bir Türk sivil hava aracı, Ulaştırma Bakanlığı’nca, Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle yabancı gerçek veya tüzel kişilere veya 49'uncu maddede yazılı niteliklere sahip olmayan kişilere, yalnız bunlar adına işletmek üzere bırakılmaması durumunda, kanunda 1.000 ila 10 bin TL arasında olan ceza tutarı, şimdi 3.182 TL ila 31 bin 905 TL arasına çıkarıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule